Locuiesc la et.1 intr-un bloc care are la parter spatii comerciale.
In spatiu exact de sub apartament isi are activitatea o tocilarie (polizoare).
Desi nu e un zgomot constant cateodata am parte de reprize de 1h-2h in care vibratia polizoarelor se aude deranjant. Este un zgomot de 180hz oscilant pe la 30-40db care este foarte deranjant si dupa 1-2h de asa ceva cam te ia cu dureri de cap.
1) Ce as putea sa faca in privinta asta ? (in afara sa imi antifonez serios eu tot apartamentul)
2) Am incercat sa gasesc firma care are activitatea acolo si nu reusesc deloc(cautat extensiv pe internet dupa adresa si domeniu de activitate, firma are un banner generic "Tocilarie" afisat deasupra intrarii). Cum as putea sa gasesc firma ?
Făcând sesizări la politia locala,DSP..vorbind cu admin blocului.pt a afla dacă au fost solicitate avize ,acordul vecinilor si al asociatiei la începerea activitatiiExista procese câștigate jurisprudents CEDO care face referire la poluarea sonora depinde doar de dvs dacă va hotărâți sau nu sa acționați adică sa și cheltuiți. cu av expertize etc..
Pentru zgomotul care genereaza disconfort si poluare fonica puteti sesiza DJSP si Agentia teritoriala de mediu, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
In mod normal, firma poate functiona in baza unei autorizatii emise de catre primarie. Puteti sesiza si primaria, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Firma o puteti "gasi verificand la asociatia de proprietari constituita la nivelul imobilului declocuit in comun unde are sediul lucrativ la registrul comertului sau/si la politia teritoriala