avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna Doresc sa mut doua panouri electrice de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna Doresc sa mut doua panouri electrice de la Electrica (unul ...

Buna
Doresc sa mut doua panouri electrice de la Electrica(unul din ele e firida, alimenteaza toate blocurile de pe strada).
Cele 2 panouri se afla pe casa scarii dar sunt montate pe peretele apartamentului meu. Eu doresc sa-mi izolez termic peretii de aceea doresc mutarea lor. In acest sens am trimis o cerere celor de la Electrica iar in scurt timp a venit un angajat la fata locului, el mi-a spus ca voi primi raspuns negativ cel mai probabil si daca totusi vreau sa le mut, plata se va face din buzunarul meu. Panourile au fost montate pe perete cu mult timp inainte de a achizitiona apartamentul.

Care sunt sansele ca Electrica sa le mute pe cheltuiala lor? Ma pot lega de vreo lege?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 12:38, 6 Ianuarie 2023
Slabe sanse, pentru ca acel perete nu e proprietaea dvs. individuala. Nu sunt obligati sa faca asta de nici o lege si mai ales pe cheltuiala lor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2022
latka, moderator
Panourile sunt instalate in partea comuna de imobil
Instalarea initiala a fost realizata de catre operator la solicitarea unei persoane care a detinut proiect tehnic si autorizatie
Furnizorul nu are nicio obligatie sa suporte reamplasarea panourilor pe cheltuiala sa
Oare aici legea nu poate fi interpretata in favoarea mea?
Aici este raspunsul primit de la Electrica [ link extern ]
Iar aici este legea [ link extern ]
Aliniatul 4 cu aliniatul 6 se contrazic in cazul meu, as putea spune.
Se mentioneaza terenul comun dar aici e vorba si de peretele proprietatii mele, deci as putea spune ca se incalca dreptul de proprietate, de asemenea sanatatea mea e in pericol fiindca fara izolatie imi apare mucegai.
Ma gandesc sa le trimit iar cerere si sa fac referire la acest lucru, as putea sa le cer si chirie pentru amplasamentul instalatiilor.
Nu e aia legea, ci 196/2018, a asociatiilor de proprietari. Nu e peretele proprietatii dvs., asta nu intelegeti, e proprietate comuna.
Dar daca am handicap accentuat? Ma ajuta legea cumva?

Alte discuții în legătură

Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care este împărțit în mai multe sigurante este destul de vechi și funcționează pe sigurante cu ... (vezi toată discuția)
Panouri fotovoltaice pe peretele lateral al blocului andreiSRR andreiSRR Panouri fotovoltaice pe peretele lateral al blocului. Ce conditii ar trebui sa indeplineasca proprietarul unui apartament intr-un bloc care ar dori sa-si ... (vezi toată discuția)
Probleme de postarea utilitatilor la bloc. malouda malouda Constituite vreun impediment faptul ca anumite utilitati(apa,gaze) trec prin dreptul unor locatari dintr-un bloc care initial au acceptat situatie dar acum ... (vezi toată discuția)