buna ziua,
revin cu o intrebare pentru specialistii forumului: in urma unui proces am fost obligat sa restitui mobila proprietarului ( toate bune)... problema este ca proprietarul se pare ca nu mai are nevoie de ea insa, cu siguranta are nevoie de banii la care el a evaluat-o ( o suma ridicol de mare in comparatie cu vechiturile castigate !).
procesul s-a incheiat in luna ianuarie anul asta si de atunci nu mai am nici un fel de contact reclamantul...si..toate ar fi bune doar ca asa zisa mobila, fiind destul de veche a inceput sa prinda miros, ca sa nu mai vorbesc ca este foarte inestetica si ocupa loc util.
ce pot sa fac? cum pot sa scap de ea si la ce taxe ma astept? in cat timp pot sa o arunc fara sa trebuiasca sa platesc despagubiri?
executare hotararilor judecatoresti se face de buna voie.
Trimite-i o scrisoare recomandata sau o notificare prin executor judecatoresc - sa vina sa-si ridice mobila.
Atata timp cat obligatia se poate executa in natura ... nu vei fi obligat la plata contravalorii
am banuiala ca si in cazul in care ii trimit scrisore recomandata el nu va venii sa-si ridice bunurile pentru ca nu mai are nevoie de ele. In cazul asta eu pot sa le arunc fara sa trebuiasca sa-i platesc contravaloarea? ( ce trebuie sa contina scrisoarea recomandata ca sa aiba valoare in instanta - in cazul in care el imi cere contravaloarea)
In mare .. scrisoarea trebuie sa contina numele tau .. al lui .. dat si locul unde sa vina sa ia mobila.
Cu aruncatu in strada a mobilei dupa notificare .. nu stiu daca e o idee buna. Poate ne spune cineva care s-a mai intalnit cu astfel de cazuri. Nu prea stiu ce sa zic la faza asta.
hmm... complicata situatia... imi dau si eu cu parerea, dar nu am prea multe cunostinte de procedura civila asa ca pot doar sa extrapolez din informatiile pe care le am in celelalte ramuri ale dreptului civil...
In primul rand, eu spun sa nici nu te gandesti sa arunci mobila pt. ca in caz contrar proprietarul va profita de ocazie si iti va cere restituirea contravalorii (care e aberanta din cate spui tu).
In cazul in care nu reactionezi, situatia poate fi interpretata ca un contract de depozit gratuit in care acceptarea din partea ta este tacita. De aici deriva o serie de consecinte pe care banuiesc ca le intuiesti. :(
Trimite-i o notificare in care sa explicitezi faptul ca vrei sa vina sa-si ia mobila si mai ales ca nu esti dispus sa o mai pastrezi. Nu-i spune o data si o ora cand sa vina sa o ia. Mai bine da-i un termen rezonabil (7 zile cred ca ar fi ok). Notificarea ar trebui sa contina in principiu datele tale, ale lui (la fel ca in cazul unui contract), eventual locul unde se afla mobila si mesajul pe care il ai de trimis. Notificarea o poti trimite si prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, nu e neaparat nevoie sa apelezi la executor.
Din pacate, solutia in cazul in care tot nu vrea sa-si ridice bunurile, este actiunea in instanta. In cazul in care se ajunge aici, sa nu uiti sa ceri despagubiri pentru orice daune sau cheltuieli ocazionate de inactiunea sa.
nu cred ca va venii nici dupa primirea notificarii...
inteleg ca in felul asta imi pregatesc actele pentru un nou proces si mai sunt dornic sa trec prea curand prin asa ceva...
totusi nu exista alta cale de al obliga sa vina pur si simplu sa le ia sau sa renunte oficial la ele (in caz ca nu-i trebuiesc?)
Cum se poate dovedi?
silvy10
Buna ziua.
In cadrul contractelor de inchiriere intre persoane fizice la sectiunea preavizului in vederea rezilierii sunt trecute diverse cai de notificare ... (vezi toată discuția)