buna ziua,
revin cu o intrebare pentru specialistii forumului: in urma unui proces am fost obligat sa restitui mobila proprietarului ( toate bune)... problema este ca proprietarul se pare ca nu mai are nevoie de ea insa, cu siguranta are nevoie de banii la care el a evaluat-o ( o suma ridicol de mare in comparatie cu vechiturile castigate !).
procesul s-a incheiat in luna ianuarie anul asta si de atunci nu mai am nici un fel de contact reclamantul...si..toate ar fi bune doar ca asa zisa mobila, fiind destul de veche a inceput sa prinda miros, ca sa nu mai vorbesc ca este foarte inestetica si ocupa loc util.
ce pot sa fac? cum pot sa scap de ea si la ce taxe ma astept? in cat timp pot sa o arunc fara sa trebuiasca sa platesc despagubiri?
Statul, prin sistemul jurisdictional, este singurul care poate exercita forta de constrangere. In majoritatea covarsitoare a cazurilor e bine sa fie asa.
Puteti incerca sa vorbiti cu proprietarul sa gasiti o solutie amiabila. El poate renunta la bunurile sale. Sau mai bine spus, va poate transfera Dvs. dreptul de proprietate prin intermediul unui contract.
Totusi, as prefera sa auzim si o parere din partea cuiva care se poate mandri cu niste cunostinte in materie procedurala mai solide decat ale noastre (Eu sunt inca in stadiul de student si contactele mele cu procedura civila au fost minime pana in prezent :( )
Adreseaza-te unui executor judecatoresc pentru a proceda cf. art. 586 - 590 C.proc.civ. Obligatia ta de a preda mobila se mentine timp de 3 ani, dupa care dreptul creditorului de a cere executarea se prescrie.
Puteti sa-l somati pe proprietar prin intermediul executorului sa vina sa-si ridice mobila. Daca in termen de 10 zile de la primirea somatiei proprietarul nu-si exeuta de buna voie obligatia, va adresati cu o cerere instantei de executare pt ca in baza art. 580 indice 2 sa o executati dvs. dar pe cheltuiala proprietarului. Prin intermediul acestei cereri puteti cere si daune de la proprietar pt neexecutarea la timp a obligatiei.
Bafta multa!
Cum se poate dovedi?
silvy10
Buna ziua.
In cadrul contractelor de inchiriere intre persoane fizice la sectiunea preavizului in vederea rezilierii sunt trecute diverse cai de notificare ... (vezi toată discuția)