avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procedura restituire bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procedura restituire bunuri

Eu m-am despartit de fosta sotie si eu stau la casa parintilor mei,iar ea locuieste la apartament.
La casa unde stau eu in prezent cu actuala sotie exista niste lucruri ale fostei mele sotii ,iar eu am instiintat-o pintr-o notificare facuta la un executor judecatoresc sa vina la o ora stabilita si data stabilita sa ridice aceste bunuri.La data si ora respectiva,fosta sotie nu sa prezentat sa ridice aceste lucruri ,iar avocatul meu a incheiat , semnat si stampilat un proces verbal pe care l-am semnat si eu din care rezulta ca ea nu sa prezentat sa ia aceste lucruri.
Acum eu vreau sa-mi cumpar alta mobila si nu pot sa o iau fiindca ea nu a dorit sa o ia pe cea care este acolo.
Intrebare ;
1.Daca nu a venit sa ia aceste lucruri cand i sa facut acea notificare eu mai sunt obligat acum sa-i dau aceste lucruri la ce ora vrea ea sa vina si in ce zi vrea ea sa vina?
2.Pot sa-i mai fac inca o notificare sa vina sa le ia ca in caz contrar eu le sparg si le arunc fiindca trebuie sa cumpar alta mobila?
3.Va rog sa -mi spuneti cum e mai bine sa procedez in acest caz
Cel mai recent răspuns: dodorel62 , utilizator 09:29, 19 Martie 2012
Nu aveti dreptul sa le distrugeti, fiindca in acest caz ati putea sa raspundeti ,atat penal cat si civil.
Mai notificati-o odata, iar daca nu vine, le depozitati undeva, pe cheltuiala sotiei.Adica, atunci cand le ridica, sa nu le poata ridica inainte de achita contravaloarea cheltuielilor de depozitare si transport.
1.Dar daca nu am unde sa le duc si le depozitez la mine in sopru pot sa-i cer bani pentru faptul ca i le-am tinut ?
2.Dar daca nu a venit cand a fost chemata mai am obligatia sa i le dau cand doreste ea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa si bunuri dodorel62 dodorel62 Buna ziua. Am o casa mostenire de la parintii mei ,unde in urma unui act de vanzare cumparare cu drept de intretinere intre parintii mei si mine si fosta sotie ... (vezi toată discuția)
Debarasare mobila si lucruri ramase de la fostul proprietar Seb O Seb O Buna ziua, Am cumparat un apartament si prin contract proprietarul a avut la dispozitie un termen de 45 zile pentru a il elibera de bunuri mobile. Cele 45 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu partaj inca nerezolvat dodorel62 dodorel62 Buna diminineata. Problema mea sta in felul urmator si doresc un raspuns sincrer. M-am despartit de fosta sotie cu care am un baiat de 20 de ani care este ... (vezi toată discuția)