avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de colaborare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de colaborare

Este posibil un contract de colaborare care in loc de o suma pentru plata drepturilor de colaborare sa fie pe baza de procente.

Contract colaborare prestari serviciu: plata se va face un procent din suma incasata de beneficiar. Ex: 10% din 100 lei incasati.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 09:29, 15 Noiembrie 2022
Din ce inteleg eu este vorba de un contract de agentie. (art 2072 Cod Civil):

Art. 2.072.
(1) Prin contractul de agenţie comitentul îl împuterniceşte în mod statornic pe agent fie să negocieze, fie atât să negocieze, cât şi să încheie contracte, în numele şi pe seama comitentului, în schimbul unei remuneraţii, în una sau în mai multe regiuni determinate.
(2) Agentul este un intermediar independent care acţionează cu titlu profesional. El nu poate fi în acelaşi timp prepusul comitentului.

Art. 2.082.
(1) Agentul are dreptul la o remuneraţie pentru toate contractele încheiate ca efect al intervenţiei sale.

(2) Remuneraţia poate fi exprimată în cuantum fix sau variabil, prin raportare la numărul contractelor sau actelor de comerţ, ori la valoarea acestora, când se numeşte comision.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comision, mandat? Tomita Alexandru Tomita Alexandru Am observat ca un contract de comision este cel prin care o parte, o mandateaza pe cealalta sa incheie contracte in numele sau. Dar daca o parte (sa zicem ... (vezi toată discuția)
Contracte comerciale LIH LIH Buna ziua, Va sa-mi spuneti care este diferenta intre contract de colaborare intre un PFA si o societate, contract de agent adica contract de intermediere si ... (vezi toată discuția)
Contract de agentie - clauze stef9909@yahoo.com stef9909@yahoo.com In contractul de agentie intre doua societati exista urmatoarele precizari : OBLIGATIILE COMISIONARULUI - sa nu se angajeze sub nici o forma sa efectueze ... (vezi toată discuția)