avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca un functionar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca un functionar public poate ...

buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca un functionar public poate detine functia de presedinte sau administrator intr-o asociatie de proprietari? multumesc
Cel mai recent răspuns: Lumyna , utilizator 14:13, 14 Noiembrie 2022
Nu are nici o interdictie in acest sens, daca e membru al asociatiei. A fi administrator nu e o functie, administratorul e un angajat. Daca detine atestat, de ce nu.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2022
latka, utilizator
Articolul 96
(1) ... Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.

Legiuitorul a prevazut ca poate fi ales presedinte de asociatie de proprietari persoana care detine cumulativ calitatea de proprietar si de membru proprietar in cadrul asociatiei de proprietari
In speta daca functionarul public,prin natura serviciului ,a functiei ,prin regulamentele interne,nu are restrictii a desfasura alte activitati,atunci acesta poate fi ales presedinte de asociatie de proprietari
Daca persoana detine atestat profesional valabil,poate exercita si presta responsabilitatea de administrator de imobile
Au existat astfel de situatii,si ANI a avut opinie separta

multumesc pentru raspunsul argumentat! v-am remarcat de mult timp rabdarea si profesionalismul cu care tratati temele de pe acest site. Numai bine va doresc!!

ynocentta a scris:

Articolul 96
(1) ... Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.

Legiuitorul a prevazut ca poate fi ales presedinte de asociatie de proprietari persoana care detine cumulativ calitatea de proprietar si de membru proprietar in cadrul asociatiei de proprietari
In speta daca functionarul public,prin natura serviciului ,a functiei ,prin regulamentele interne,nu are restrictii a desfasura alte activitati,atunci acesta poate fi ales presedinte de asociatie de proprietari
Daca persoana detine atestat profesional valabil,poate exercita si presta responsabilitatea de administrator de imobile
Au existat astfel de situatii,si ANI a avut opinie separta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa mi spuneti ce solutii de functionare a asociatiei ... doina99 doina99 Buna ziua! Va rog sa mi spuneti ce solutii de functionare a asociatiei de proprietari daca niciun proprietar nu doreste sa fie ales presedinte a asociatiei? ... (vezi toată discuția)
Presedinte care nu este proprietar, administrator fara atestat dorotheea dorotheea Recent, in urma unui control de la Primarie, s-a aflat ca președintele asociatiei, care a functionat, ca salariat cca. 4 ani, nu este proprietar, ceea ce nu ... (vezi toată discuția)
Administratorul nu are curs de calificare. cenzor-ul nu are studii ... contsters111 contsters111 Administratorul nu are curs de calificare. Cenzor-ul nu are studii economice sau juridice. Acestia sunt din anul 2012 , respectiv 2004. Asociatia de ... (vezi toată discuția)