avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Va rog sa mi spuneti ce solutii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Va rog sa mi spuneti ce solutii de functionare a asociatiei ...

Buna ziua!
Va rog sa mi spuneti ce solutii de functionare a asociatiei de proprietari daca niciun proprietar nu doreste sa fie ales presedinte a asociatiei? Am avut 2 adunari generale convocate conform legii la care au fost prezenti 7 respectiv 8 persoane din 40 si nu am reusit sa alegem o persoana presedinte.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:40, 5 August 2020
Un punct de vedere, zic eu, bun:
[ link extern ]
Puteti sa va ginditi, extra, si la un soi de rotatie intre membrii CEx, care sa preia pe rind aceasta functie, de presedinte.
Dinafara asociatiei nu se poate pentru ca trebuie sa aiba proprietate in imobil.
Nu am susținut ca există varianta cu persoane care nu sunt membri. E ilegal.
Legiuitorul a impus conditia ca repezentant legal al asociatiei de proprietari cat si membrii comitetului execuiv trebuie sa fie proprietari care sa detina calitatea de membru proprietar in asociatia de proprietari
Nu pot exercita atributii in folosul si beneficiul asociatieid e proprietari si a membrilor proprietari decat proprietarii care au incheia acord de asociere cu asociatia de proprietari
Legiuitorul a impus restrictia ca membrii familiei proprietarilor de drept ai bunurilor imobile sa nu poata incheia acord de asociere respectiv sa nu poata exercita actibitati in numele asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedinte de bloc diablow777 diablow777 Buna ziua, Am nevoie de o lamurire, daca ma poate ajuta cineve... Locuiesc intr-un bloc relativ nou (5 ani) care insa are mai multe probleme decat un ... (vezi toată discuția)
Daca un presedinte de asociatie de locatari si-a dat demisia ... sorin46 sorin46 Daca un presedinte de asociatie de locatari si-a dat demisia de 2 saptamani, iar membrii comitetului executiv nu au convocat nici acum sedinta pt.alegerea unui ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, poate fi președinte al unei asociații o persoana ... mady76 mady76 Buna ziua, poate fi președinte al unei Asociații o persoana care afirma ca e coproprietar.. Deși proprietar în actul de cadastru apare fiul... În cota de ... (vezi toată discuția)