avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza judiciara de evaluare imobiliara
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza judiciara de evaluare imobiliara

In Raportul de expertiza de evaluare imobiliara, expertul desemnat de catre instanta retine doua valori reprezentand lipsa de folosinta a imobilului, in sensul ca apar doua sume: una minima , sa zicem de 20.000 lei si una maxima de 40.000 lei.
Cum poate ajunge instanta la o concluzie avand doua valori ?
Este legala aceasta abordare, cu doua valori? Nu trebuia ca expertul sa faca o medie?

Trebuie sa cer refacerea expertizei?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Evaluator Petrescu Cezar , Evaluator 11:36, 4 Martie 2010
Si daca intre cele doua valori, minim si amxim, diferenta intre ele este f. mare, cum va reface expertul acest raport? La val. min. avem suma de 20.000 iar la max de 40.000 lei.
Nu cumva aceasta (lipsa de folosinta) trebuia calculată ca media ponderată a cuantumului chiriilor din care trebuia exclus valoarea minimă şi valoarea maximă urmând ca apoi, să se aplice coeficienţii de curs valutar ?
Fata de cele aratate de dvs.,cred ca este corect sa solicitati instantei invalidarea raportului de expertiza facut de un expert care nu avea specializarea necesara si sa solicitati desemnarea unui alt expert cu specializarea necesara si competenta necesara pentru a efectua lucrarea dispusa ,aflat pe lista expertilor.
In primul rand , desemnarea acelui expert contabil pentru a face calculul referitor la lipsa folosintei acelui bun imobil este nelegala intrucat acel expert nu este avizat si nu are pregatirea profesionala necesara intocmirii si efectuarii unui astfel de raport de expertiza.
In al doilea rand , se dovedeste foarte clar lipsa de pregatire din faptul ca expertul contabil a prezentat 2 valori . In materia evaluarii exista procedeul tehnic numir reconcilierea rezultatelor , prin care expertul alege varianta care , in opinia lui , este cea mai apropiata de realitate! Ceea ce , in cazul dvs , nu s-a intamplat tocmai datorita nepregatirii in specialitatea evaluarea proprietatilor imobiliare!
Solicitati instantei desemnarea unui expert tehnic judiciar specializat in evaluari imobiliare!B-)
Daca este vorba de evaluarea unei constructii solicitati ca expertiza sa fie efectuata de un expert in specialitatea "constructii", nu de unul din specialitatea "evaluare proprietati imobiliare" intrucat in cea de a doua specialitate sunt experti de specialitati diverse, unele neavand nimic comun cu constructiile.
cioan a scris:
Daca este vorba de evaluarea unei constructii solicitati ca expertiza sa fie efectuata de un expert in specialitatea "constructii", nu de unul din specialitatea "evaluare proprietati imobiliare" intrucat in cea de a doua specialitate sunt experti de specialitati diverse, unele neavand nimic comun cu constructiile.

Buna ziua, colega @cioan
Aşa este, cum spuneti Dvs., dar din pacate Min. J. a facut "pace" cu ANEVAR astfel ca expertii ANEVAR (cu pregatiri diverse: economisti, tot felul de ing., etc.) cu specialitatea "evaluarea proprietatii imobiliare" sunt in prezent desemnati de catre instante si pentru evaluarea cladirilor.

Cu stima,

Alte discuții în legătură

Cuantificare lipsa folosinta imobil - competenta lanton lanton Buna seara! In calitate de expert contabil, am fost desemnat de instanta pentru a efectua o expertiza avand ca obiectiv cuantificarea lipsei de folosinta a ... (vezi toată discuția)
Compenta expertiza ContSters276281 ContSters276281 Un expert tehnic judiciar, poate efectua o expertiza asupra valorii consolidarii unui imobil, dupa intocmirea unui proiect tehnic, avand la baza studii de ... (vezi toată discuția)
Valoarea de circulatie a unui teren poate fi stabilita de expertul "topografie-cadastru"?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, intr-un dosar de revendicare imobiliara a unui colt de curte ocupat de un vecin, expertul specialitatea topografie cadastru a scos un pret foarte ... (vezi toată discuția)