avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanțele verifică plata taxei cumva?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanțele verifică plata taxei cumva?

Bună ziua,
Instanțele verifică că au fost întradevăr plătite taxele de timbru?

Au cum să verifice/li se comunică că au și intrat în contul trezoreriei?

Partea adversă a avut de plătit o taxă foarte însemnată pentru veniturile ei. Acum regăsesc la dosar o foaie alb-negru de parcă ar fi făcută în Word, care pretinde că este o confirmare de plată online.
(Nu se ferește de încălcarea codului penal, o astfel de faptă ilicită ar fi cea mai minoră din cele aflate de mine)

Dacă o fac, dar prin sondaj/aleatoriu pot învedera instanța că în acest caz poate ar fi bine o (re)-verificare?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 19:05, 15 Noiembrie 2022
Se vede ca nu aveți av angajat pt ca altfel va explica .E greu de spus ce poate fi , foaia"respectiva poate a plătit online prin intermediul.unei aplicații poate prin varsamannt la CEC sau oficiul poștal..Instanta nu face verificări asa cum credeți dvs prin sondaj dar verifica dacă dovada achitării e conform celor folosite uzual.Dacă aveți dubii invocați la termen excepția netimbrarii sau va inscrieti în fals împotriva inscrisului respectiv.Treceti totuși pe la un av înainte procesele nu se câștigă cu , modele"si argumente invocate pe ghicite...Succes.
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2022
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Vă mulțumesc domnule avocat Niculescu!
Cu plăcere.Banuiala dvs nu este chiar exagerata pt ca in urma cu ceva ani au existat niște tentative de frauda .
Verificați cu atenție înscrisul respectiv pt a va lamuri exact dacă este dovada achitării taxei sau măcar dacă seamănă..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru / taxa fotocopiere nelamurire. Mihaiionut6652 Mihaiionut6652 Buna ziua, am si eu o nelamurire. Pe citatia primita pt prezentarea in instanta scrie urmatoarele : ........ . . . . . . In caz de neprezentarea partilor, se ... (vezi toată discuția)
Paratul poate invoca prin intampinare exceptia insuficientei timbrari avand in vedere dispozitiile art. 200 din noul cod de procedura civila ? kinga10 kinga10 Am intentat o actiune in justitie am platit taxa aferenta dupa aprecierea noastra. Nu ni s-a comunicat eventuale neajunsuri al cererii respectiv instanta nu ... (vezi toată discuția)
Apel dupa invocare exceptie netimbrare a cererii seby14 seby14 Buna ziua, Am depus contestatie la o poprire pe salariu. Dupa prima infatisare, am fost instiintat ca trebuie sa achit o taxa de timbru de 1000 lei. Am ... (vezi toată discuția)