avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj - dezbatere succesorală
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj - dezbatere succesorală

Partaj - dezbatere succesorală

Bună ziua,

Am o întrebare legată de un partaj. Mama deține jumătate din casa/curtea și tot 1/2 din titlurile de proprietate pentru niște terenuri de la părinți, iar cealaltă jumătate le-a moștenit partenera de viață a fratelui ei (sunt divorțați, dar i-a lăsat prin testament cred), în urma decesului acestuia. Dacă ea vrea să vândă, dar mama nu, ce se poate face în cazul acesta?

Mulțumesc pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 23:34, 14 Noiembrie 2022
Buna ziua, in cazul in care nu s-a facut partajul, aceasta este solutia: partajul in care mama dvs. poate cere atribuirea in natura a tuturor bunurilor sau a unei parti din bunuri urmand sa plateasca celuilalt coproprietar o sulta proportionala cu cota-parte a acestuia din urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate Cristina.E Cristina.E Bună ziua. Sunt proprietarul unei case împreună cu fratele meu, dobândită prin succesiune în urma decesului tatălui. În ea locuiește și mama, dar ea ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenirea cuvenita blajanul blajanul Buna seara, in urma cu 16 ani, dupa decesul tatalui, am facut succesiunea. Fiind mama in viata si suntem doi frati, toate drepturile cuvenite au fost impartite ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire si despagubire sulta sulta Mama mea locuieste impreuna cu cumnata mea si cei doi copii ai ei, unul minor si unul major(ai cumnatei), fratele meu fiind decedat. Si tatal meu este decedat. ... (vezi toată discuția)