avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Prescriere impozite.
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Prescriere impozite.

Prescriere impozite.

Rol fiscal cu datorii vechi. Unul din moștenitori achita impozit doar pentru cladire si curte ( pentru care acum nu mai sunt datorii), iar pentru terenul extravilan nu achita. Acum vine cu o solicitare, să i se șteargă impozitul pe terenul extravilan, pentru că este prescris. Impozitul este prescris sau nu, având în vedere că există plată făcută pe rol.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2022
impozite.bocsa@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 22:08, 15 Noiembrie 2022
Buna ziua, trebuie vazute documentele si analizata situatia. In orice caz prescriptia nu opereza automat, cei de la taxe si impozite nu vor sterge datoriile prescrise pana nu ii dati in judecata si nu obtineti o hotarare pe precriptie. Atentie, termenul de prescriptie in acest caz este de 5 ani.
Faptul că s-a făcut plată din impozit, nu întrerupe prescripția ?
Daca s-au facut plati partiale ale impozitelor precrise, daca s-au facut plati pentru alte impozite, nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenda Angela Stancioi Angela Stancioi buna ziua, administratorului unui SRL a primit in 2006 o amenda pt nedeunerea situatiilor financiare la data de 30.04.2006; mentionam ca situatiile a fost ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriilor catre asociatie TIKATA TIKATA Buna dimineata As dori sa va intreb daca am penalitati la intretinere nu am fost dat in judecata nici somat de vreun executor si datoriile au mai mult de 3 ... (vezi toată discuția)
Prescrierea unor amenzi contraventionale vio1974 vio1974 Buna ziua! Pe scurt problema mea este urmatoarea: Am doua amenzi care s-au prescris de sase si respectiv sapte ani.Primaria nu recunoaste prescrierea lor si ... (vezi toată discuția)