avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am in proprietate personală o garsonieră și am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am in proprietate personală o garsonieră și am dobândit prin ...

Am in proprietate personală o garsonieră și am dobândit prin donație casa părintească.
Soțul supraviețuitor are dreptul la moștenire asupra acestor imobile chiar dacă las prin testament tot copilului meu din alta căsătorie?
Mulțumesc pt. ajutor.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:54, 15 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sotul e mostenitor rezervatar, poate ataca testamentul daca ii lasati tot copilului dvs.
Dar poate nu va supravietuieste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Mostenirea sotului supravietuitor ar putea fi micsorata? mirel11 mirel11 Urmeaza sa ma casatoresc si am un copil care mosteneste acum 100% bunurile mele mobile si imobile. Dupa casatorie, daca decedez, sotia supravietuitoare va avea ... (vezi toată discuția)
Mostenire in caz de deces ContSters458678 ContSters458678 Eu dețin o garsoniera pe numele meu achiziționata înainte de căsătoaria cu soțul meu. avem si un copil impreuna. intrebarea mea este daca eu se ... (vezi toată discuția)