avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara as dori sa stiu cat ar trebui sa primesc in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara as dori sa stiu cat ar trebui sa primesc in mana daca ...

Buna seara as dori sa stiu cat ar trebui sa primesc in mana daca am minimul pe economie.. eu stiam de 1524 le lei dar primesc mai putin ... la fel si cu bonurile de masa... se impoziteaza de catre noi angajatii... sau trebuie angajatorul sa plateasca impozit pe ele?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 07:53, 16 Noiembrie 2022
Bună ziua,

Tichetele de masă se impozitează cu 10%, iar valoarea impozitului se scade din salariu - deci angajatul o plătește. Nu ați spus cât primiți, nici câte tichete și în ce valoare. Poate diferența o reprezintă impozitul datorat de dvs.
Iau tichete in valoare de 20 lei tichetul...luna aceasta am luat 420 lei din 22 de zile lucrate si salariu 1470 lei!
Impozitul pentru contravaloarea tichetelor de masa este datorat de dvs. , nu de angajator . Intradevar , netul dvs. ar fi fost 1524 lei , daca nu ati fi beneficiat de aceste tichete . Pentru 22 de zile lucratoare ati beneficiat de 22 de tichete , in valoare de 440 lei , iar impozitul este de 44 lei . Deci , ar fi trebuit sa aveti un net de 1480 lei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa-tichete-impozit-alte drepturi ContSters109653 ContSters109653 Cum se vor impozita bonurile de masa Culegere Completa de Formulare si Declaratii Fiscale 160 de formulare, declaratii si documente necesare in ... (vezi toată discuția)
Se pot impozita bonurile de masa din minimul pe economie? roromix roromix Se pot impozita bonurile de masa din minimu\' pe economie? Salariu minim la ora actuala este de 2079. Eu la locul de munca primesc 2040, si bonuri in valoare ... (vezi toată discuția)
Retinere tichete de masa din salariu Marian C. Marian C. Bună ziua, Vă scriu în speranța că voi primi un răspuns concret în legătură cu fluturașul de salariu al tatălui meu. Muncește într-o anumită ... (vezi toată discuția)