avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Va rog sa ma ajutați, dacă exista cumva o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Va rog sa ma ajutați, dacă exista cumva o lege care ...

Buna ziua! Va rog sa ma ajutați, dacă exista cumva o lege care obliga proprietarii unor locuințe aflate la mansarda unui bloc, la plata unei părți din factura comuna a blocului la căldură prin sistem centralizat, deși ei au centrale proprii în apartament și
coloana se termina la etajul 4, iar aceste apartamente sunt la etajul 5?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2022
OanaMihaelaArvantidis, utilizator
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 16:33, 21 Noiembrie 2022
Aspectul ca dv pentru confortul propiu ati inteles sa renuntati la sistemul centralizat alimentare cu agent termic nu consttuie temei legal pentru a fi exonerat de la plata parti comune
Pentru corecta si completa dv informare studiati disp L nr 196/2018
Aceasta lege e 196/2018 :
Articolul 75
(4) Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligația de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunțării la folosirea unei părți din proprietatea comună.
[ link extern ]

OanaMihaelaArvantidis a scris:

Buna ziua! Va rog sa ma ajutați, dacă exista cumva o lege care obliga proprietarii unor locuințe aflate la mansarda unui bloc, la plata unei părți din factura comuna a blocului la căldură prin sistem centralizat, deși ei au centrale proprii în apartament și
coloana se termina la etajul 4, iar aceste apartamente sunt la etajul 5?

Nu au renunțat la nimic pentru că coloanele nu trec pe la ei,se opresc la etajul 4.Sunt probabil blocuri vechi cu 4 etaje peste care s-au construit mansarde unde pentru încălzire au centralele de apartament.
Nu trebuie să plătiți deci pentru coloane.
Trebuie să plătiți totuși pentru încălzire spații comune: casa scării,hol intrare,etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pus la plata schimbării țevilor de căldură, deși au fost tăiate cu un etaj mai jos când mi-am pus centrala. e corect? Indrivingvl Indrivingvl Administratorul m-a pus la plata pentru schimbarea tevilor de caldura pe coloana. Mentionez ca eu Stau la etajul 10 iar cand m-am mutat in bloc mi-am bagat ... (vezi toată discuția)
Centrala termica de partament / cota indiviza Cafeluta1 Cafeluta1 Buna ziua, daca proprietarul are montata centrala termica de apartament, de ce trebuie sa mai contribuie la plata cotei indivize pentru repararea centralei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt debranșată de la apă caldă și am centrala termica. administratora ... Mantescu Mantescu Buna ziua daca sânt debranșată și am centrala termica . Administratora blocului a schimbat țeavă comuna de apa caldă la bloc de ce mi se pune la plata ... (vezi toată discuția)