avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. După un veteran de razboi care nu a fost ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. După un veteran de razboi care nu a fost si prizonier ...

Buna ziua. După un veteran de razboi care nu a fost si prizonier se poate lua pensie? Si cine are dreptul? Copiii,nepotii? Mulțumesc.
Statul Roman nu acorda pensie de urmas, urmasilor veteranilor de razboi.
Nici daca a fost, nici daca nu a fost prizonier.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2022
Mercatino, utilizator
Doar în situația în care se dovedește existența unei persecuții cu caracter politic și/sau etnic, după caz, inclusiv prizonierat de război se acordă o idemnizație cu caracter special urmașilor titularului persecuției - în concret, soțului și copiilor acestuia (descendenții de gradul I).

Calitatea de veteran de război, neurmată de calitatea de persecutat anteprecizată, nu dă dreptul decât sotului supravietuitor a beneficia de drepturi speciale în acest sens, nu si copiilor veteranului de război.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decretul 118/1990 MihaiBucur MihaiBucur [b]Buna seara! Am si eu o singura intrebare: In cazul decretului-lege 118/1990, prin care se stabilesc indemnizatii pt persoanele persecutate, detinute etc. in ... (vezi toată discuția)
Copiii celor care nu au fost prizonieri dar au fost veterani ... Grecu ion Grecu ion Copiii celor care nu au fost prizonieri dar au fost veterani de război,pot beneficia de indemnizație conf.legii nr.130/2020? (vezi toată discuția)
Drepturile veteranilor de razboi si a urmasilor acestora tandarica tandarica Buna seara! Am nevoie de o informatie. Bunicul a fost veteran de razboi, a decedat in anul 1997. Nu a solicitat la primarie sa i se dea cei 500mp conform ... (vezi toată discuția)