avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pensie anticipata

Buna ziua. In cazul pensiei anticipate fara penalizare conform art. 65 alin 5 din legea 263/2010 actualizata este posibila realizarea de venituri de catre persoana in cauza si care este suma maxima neta admisa fara a fi suspendata pensia. Mentionez ca sunt presedinte al unui CAR si primesc o indemnizatie lunara de 470 lei net. Pot beneficia de aceasta indemnizatie in conditiile descrise nefiind vorba de un CIM ci de o hotarare a AG a membrilor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 21 Noiembrie 2022
Puteti cumula pensia anticipa numai cu venituri realizate din activităţi independente şi din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie anticipata cu venituri din activitati independente TomescuNicolae TomescuNicolae Poate fi cumulata pensia anticipata cu venituri din activitati independente (expert tehnic/contabil judiciar)? (vezi toată discuția)
Pensie in cazul in care esti la pensie anticipat partial, poti ... Rmas Rmas Pensie In cazul in care esti la pensie anticipat partial, poti avea venituri legale din activitati prestate prin pfa, srl, ii si care sunt conditiile in acest ... (vezi toată discuția)
Plata pensie anticipata wallerik wallerik sunt administrator al unei firme ,cu o indemnizatie lunara de 2000 lei incepand cu luna martie 2019 m-am pensionat ,beneficiind de pensie anticipata ... (vezi toată discuția)