Buna ziua! Vin cu o problema usor puerila, dar pentru siguranta mea personala am nevoie de un sfat al unui om care s-a mai lovit de cazuri asemanatoare.
M-am certat cu prietena si din cauza discutiilor neprincipiale am refuzat vorbesc cu ea in nici un fel. Dupa despartire mi-a trimis mesaje injurioase, etc. Ulterior, la 2 luni dupa despartire, mi-a pretins o suma de 4000 ron la care mi-a dat termen de o saptamana. Banuiesc ca datoria asta ar fi din cauza sprijinului financiar pe care mi l-a acordat in vederea repararii masinii dupa un accident din primavara lui 2009. Nu mi-a dat mai multe detalii. Toate reparatiile au costat cam 1200 la care am contribuit si eu.Niciodata nu a pus problema de a ii inapoia banii, iar la mijloc nu este nici un contract de imprumut sau de alta natura. Eu am considerat ca prin zugravirea apartamentului parinilor ei, m-am achitat, dar acum constat ca imi face din ce in ce mai multe probleme. Am motive de ingrijorare?si daca da, care sunt etapele ce trebuiesc urmate pentru aparare?
Mentionez ca relatia a durat 2 ani , fara a locui impreuna.
Nu aveti motive de ingrijorare.
Chiar daca va da in judecata ( ceea ce nu cred), nu are nici un fel de probe, si daca incearca sa solicite returnarea unui imprumut, dvs. trebuie sa sustineti ca nu a existat acest imprumut.
Orice recunoastere in instanta ii da posibilitatea sa va execute silit, daca instanta ii da castig de cauza.
Oricum nu v-a imprumutat, deci nu aveti ce sa recunoasteti, deci nu va faceti probleme.