avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pretinse datorii intre persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pretinse datorii intre persoane fizice

Buna ziua! Vin cu o problema usor puerila, dar pentru siguranta mea personala am nevoie de un sfat al unui om care s-a mai lovit de cazuri asemanatoare.
M-am certat cu prietena si din cauza discutiilor neprincipiale am refuzat vorbesc cu ea in nici un fel. Dupa despartire mi-a trimis mesaje injurioase, etc. Ulterior, la 2 luni dupa despartire, mi-a pretins o suma de 4000 ron la care mi-a dat termen de o saptamana. Banuiesc ca datoria asta ar fi din cauza sprijinului financiar pe care mi l-a acordat in vederea repararii masinii dupa un accident din primavara lui 2009. Nu mi-a dat mai multe detalii. Toate reparatiile au costat cam 1200 la care am contribuit si eu.Niciodata nu a pus problema de a ii inapoia banii, iar la mijloc nu este nici un contract de imprumut sau de alta natura. Eu am considerat ca prin zugravirea apartamentului parinilor ei, m-am achitat, dar acum constat ca imi face din ce in ce mai multe probleme. Am motive de ingrijorare?si daca da, care sunt etapele ce trebuiesc urmate pentru aparare?
Mentionez ca relatia a durat 2 ani , fara a locui impreuna.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
danielrugina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:18, 22 Ianuarie 2010
Nu aveti motive de ingrijorare.
Chiar daca va da in judecata ( ceea ce nu cred), nu are nici un fel de probe, si daca incearca sa solicite returnarea unui imprumut, dvs. trebuie sa sustineti ca nu a existat acest imprumut.
Orice recunoastere in instanta ii da posibilitatea sa va execute silit, daca instanta ii da castig de cauza.
Oricum nu v-a imprumutat, deci nu aveti ce sa recunoasteti, deci nu va faceti probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Binefacere - recuperare imprumut speed1 speed1 am imprumutat pe cineva sa asi aduca acasa copilul din alta tara cu o suma mica de bani 150 euro nu am pretins ceva doar sa ami inapoieze bani si acum ... (vezi toată discuția)
Cesionare creanță veche a cărei cerere de executare a fost respinsă în 2011. e legal să fie vândută, și există posibilitatea să fiu executat în vreun fel? silviuanghel silviuanghel Buna ziua, Prin anul 2008 am avut un credit la CEC Bank asigurat de catre Groupama. Dupa o perioada nu am mai platit, asiguratorul a achitat creditul, iar ... (vezi toată discuția)
Imprumut Fedora Fedora Sunt la primul mesaj. Daca am postat unde nu trebuie imi cer scuze. In august 2008 dupa ce m-am despartit de sotul meu, inaintand si o cerere de divort, ... (vezi toată discuția)