avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cesionare creanță veche a cărei cerere de executare ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cesionare creanță veche a cărei cerere de executare a fost respinsă în 2011. E legal să fie vândută, și există posibilitatea să fiu executat în vreun fel?

Buna ziua,

Prin anul 2008 am avut un credit la CEC Bank asigurat de catre Groupama. Dupa o perioada nu am mai platit, asiguratorul a achitat creditul, iar in 2011 am fost actionat in instanta de catre Groupama Asigurari pt incuviintare executare silita. Solutia Judecatoriei a fost urmatoarea: Solutia pe scurt: Admite exceptia prescriptiei, Respinge cererea. Apoi a fost facut recurs la tribunal unde solutia a fost: Anulează ca netimbrat recursul declarat de recurenta creditoare S.C. GROUPAMA ASIGURĂRI S.A. împotriva încheierii din data de 18.08.2011 pronunţată de Judecătoria Călăraşi în dos.nr.5390/202/2011. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică. Dupa 7 ani am inceput sa fiu sunat constant de catre Kruk Romania sa restitui suma de 4000 lei aproximativ. Este legat sa fie vanduta creanta dupa atatia ani? Cumva nu s-a prescris? Mai au dreptul sa ma execute in vre-un fel? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 10:17, 2 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutia e lunga aici. Datoria s-a prescis. Cesionarea creantei ar fi trebuit sa vi se asuca la cunostinta etc. Deocamdata sunt telefoane sicanatoare ale reprezentantilor KRUK in speranta ca veti ceda si veti relua platile voluntar, ceea ce nu e indicat. Daca, totusi, veti fi in situatia de a se incepe o executare silita impotriva dv., va trebui sa apelati degraba la un avocat pentru a o contesta uzand de serie de decizii recente ale ICCJ care salveaza garantat astfel de situatii.
Multumesc pt raspuns si informatii, sunt nelamurit legat de faptul ca datoria s-a prescris, in cazul acesta cum pot fi executat silit, nu printr-o decizie judecatoreasca? Aceasta poate fi data in timp ce datoria s-a prescris?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, in momentul incuviintarii executarii silite,;instanta nu verifica acest aspect. El se invoca in cadrul contestatiei la executare.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand, pentru a nu avea probleme cu recuperatorii și a nu le da motive sa meargă în instanță, nu recunoașteți nici o datorie în discuțiile telefonice.
Când va suna, le închideți telefonul pur și simplu.
Pentru ca sunt înregistrate toate apelurile .
Iar ei nu vă spun din prima de ce va suna. Întâi va confirma identitatea, apoi va spun că aveți un debit restant, și ziceți da. Apoi va spun suma umflata și ireala.
Dar, intre timp ați recunoscut o datorie.
Astfel au motiv sa meargă în instanță și să vă execute silit.
In cazul dv. aveți câștig de cauză, dar pierdeti timp și bani cu avocații .
Dar sunt alții care sunt păcăliți in acest fel. În
De aceea va recomand la modul general, sa nu recunoasteti la telefon, verbal, nici o datorie.
Ci doar daca vi se transmit hârtii cu sursa debitului și modul de calcul al penalităților pentru a putea contesta sau nu, debitul.
1 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chestia asta cu prescrierea, desi este legala, imi pune, mie cel putin, o problema de constiinta: adica eu fac un imprumut (nu conteaza de la cine...), il folosesc, inapoiez o parte din el, apoi ma fac ca ploua, doar doar acesta se va prescrie. Bineintemes ca nu ma duc la cel de la care am imprumutat (banca in acest caz) sa ii spun/explic/renegociez imprumutul. Apoi altii se plang de conditiile din ce in ce mai drastice pentru imprumuturi.
Stau si ma intreb: oare cati imprumuta bani cu speranta ca nu ii vor mai inapoia?...

Alte discuții în legătură

Datorii banca roznovatstefan roznovatstefan In 2007 am luat de altex mai multe si am luat si un credit.In 2008 a venit criza nu am reusit sa mai platesc am pierdut locul de munca.In 2010 ma dat ... (vezi toată discuția)
Kruk romania - a pierdut procesul dar inca sunt șantajat telefonic Raphqwerty Raphqwerty Kruk Romania a dorit să mă șantajeze si să mă execute silit in baza unei cesiuni foarte suspecte cu ekofinance. In luna decembrie 2022 decizia finală a ... (vezi toată discuția)
Credit prescris molitrix molitrix Buna ziua, In urma cu aproximativ 7 ani am contractat un imprumut bancar in valoare de 5000euro pentru o terta persoana iar respectiva de 4 ani nu a mai ... (vezi toată discuția)