avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asoc Proprietari s-a debransat, in 2019, fara sa ne ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asoc Proprietari s-a debransat, in 2019, fara sa ne consulte, de la furnizorul ...

Buna ziua,
Asoc Poprietari s-a debransat, in 2019, de la furnizorul de agent termic fara a ne consulta (inclusiv nici pe mine).. Am constatat lipsa apei calde la sfarsitul lui 2021,. fiiiind unul din putinii ramasi conectati la apa calda menajera, (nu si la incalzire). In plus, achitasem anticipat cca 10 mc a.c. (~280 lei). pe care acum refuza sa mi-i restituie pe motivul ca este "tardiv", fara a raspunde care este baza legala a acestei "tardivitati". Practic, locuinta nu mai ofera conditia minima de confort a apei calde, iar eu le contest urmatoarele trei puncte, insa am primit un raspuns cu totul evaziv de la subiect :
1) Debransarea apei calde fara a consulta abonații,
2) Necomunicarea acestei debransari. Actiuni pe care le vad ca neregulamentare si abuzive.
3) Nerestituirea banilor anticipati pentru 10 mc a.c.
Va rog, cum se poate solutiona situatia, inclusiv rebransarea la apa calda ?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2022
marioenergodna, utilizator
Cel mai recent răspuns: marioenergodna , utilizator 14:50, 19 Noiembrie 2022
1-Aveti certitudinea ca debransarea de la sistemul centralizat a fost solicitata de catre asociatia de proprietari?
Din 2019 abia la sfarsitul lui 2021 ati constatat ca nu beneficiati de apa calda ?
2-
achitasem anticipat cca 10 mc a.c.

Cum anume ati achitat anticpat supliment consum,ati comunicat index nereal?
3-Initial solicitati oficial reprezentantului legal al asociatiei de proprietari sa va raspunda la intrebari,eventual sa comunice si baza legala pentru refuz restituire avans consum anticipat
Va multumesc ynocentta.
1) Da, debransarea a fost solicitata de catre asociatia de proprietari. Nelocuind in acest apartament, am descoperit mai târziu lipsa apei calde.
2) Am achitat anticipat comunicand un index mai mare. Am păstrat contoarele pe poziție, integre, pt a fi verificate.
3) Am solicitat oficial reprezentantului legal al a.p. toate aceste întrebări, inclusiv cenzorului, dar mi-au răspuns fără sa atingă subiectul meu concret. Respectiv : "Suma platita anticipat [de mine] nu se regaseste in bilantul final față de furnizorul de agent termic, care oricum a fost inchis". Si : "Hotararile C.Ex. al a.p. se pot anula doar prin hotarare judecatoreasca". Si : "Trebuia depusă contestatie la timpul respectiv".
Nu mi-au răspuns deloc la solicitarea acestor acte : decizia CEx de debranșare si consensul locatarilor beneficiari ai furnizării de a.c. Adesti domni (platiti si de mine!) s-au comportat și se comporta cu totul abuziv.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022
marioenergodna, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret apa calda/apa rece in brasov medeus83 medeus83 1.as dori sa stiu de unde pot afla pretul corect al apei calde de care beneficiez.locuiesc intr-un apartament cu centrala de bloc si platesc aproximativ 20 ron ... (vezi toată discuția)
Tarif apa rece elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua.La noi in bloc tariful apei reci(afisat la avizier)este luna aceasta de9,5 ron/mc.Spun luna aceasta pentru ca luna trecuta a fost afisat un pret de ... (vezi toată discuția)
Probleme referitoare la calculul consumului de apa calda si apa rece ceilie ceilie buna ziua ! am rugamintea sa imi precizati daca exista un temei legal pentru urmatoarea situatie : in cazul unui apartament contorizat din bucuresti , ... (vezi toată discuția)