avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Va rog sa ma ajutați intr-o problemă. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Va rog sa ma ajutați intr-o problemă. Tatăl meu ...

Bună seara!
Va rog sa ma ajutați intr-o problemă. Tatăl meu a decedat în urmă cu 4 ani. A lăsat în urmă o casa la țară cu teren, cu titlu de proprietate pe numele său și un apartament.( dobândite în timpul căsătoriei cu mama) .Am făcut dezbaterea de moștenire pe ambele proprietăți ( suntem 3 moștenitori, mama și 2 frați ).
As vrea să vă întreb, care este cea mai simplă și mai puțin costisitoare metodă de a renunța in favoarea unuia dintre frați, la casa și terenul de la țară ( unde nu locuiește nimeni de 3 ani și nici nu beneficiază nimeni de foloase de pe urma terenului). Pe mama o incurca aceasta situație. Fiind moștenitoare a două imobile ( unul cu teren, cel de la țară) nu poate beneficia de ajutor de încălzire,( stă la bloc, unde locuiește, se încălzește la teracotă cu lemne), dar și de alte facilitati acordate de stat.
Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:48, 19 Noiembrie 2022
Faceti un act de partaj voluntar cu fratele la notar sau ii donati cotele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire ana_panait ana_panait Sunt intr-o situatie cam incurcata si nu stiu cum sa procedez. Exista 15.000m de teren pe un titlu de proprietate pe numele bunicului dinspre tata (decedat ... (vezi toată discuția)
Instrainare drept proprietate obtinut prin mostenire ralume78 ralume78 Buna ziua, In urma cu 10 ani in urma decesului tatalui meu am dezbatut mostenirea pentru casa, in urma careia am obtinut eu, mama si sora mea o cota parte, ... (vezi toată discuția)
Vanzare/donatie vs partaj casutza casutza Buna seara, Va rog frumos sa ma lamuriti cum ar fi mai bine pentru a rezolva iesirea din indiviziune in urmatoarea situatie: 4 frati: 3 la oras 1 la tara ... (vezi toată discuția)