avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarea situatie.Am locuit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarea situatie.Am locuit impreuna ...

Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarea situatie.Am locuit impreuna cu tatal meu vitreg care a decedat in anul 2013.Acesta avea un credit de nevoi personale pe care,atunci cand l-a facut a facut si asigurare in caz de deces.Stiu ca de cate ori platea rata la credit platea o mica suma si pentru aceea asigurare.Inainte de decesul sau,eu am cumparat prin contract de vanzare cumparare,partea lui din apartament ,restul eu mostenisem dupa succesiunea facuta in urma decesului mamei mele.La ceva timp dupa deces,am primt niste notificari cum ca mai avea ceva de plata.Nu mi s-a parut ok deoarece stiam ca avea asigurare in caz de deces si platise ceva.Am adus IFN-ului respectiv acest lucru la cunostinta,ei mi-au cerut certificat de deces si o scrisore de la medic din care sa reiasa bolile de care suferise.Le-am dus ce mi-au cerut si raspunsul a fost ca decedatul le-a ascuns faptul ca suferea de o boala mai grava si ca nu acorda despagubirea pentru a achita datoria.Eu in replica le-am raspuns ca in momentul acordarii acelui credit el a dus decizia de pensionare din care reiesea clar afectiunile de care sufera dar in ciuda acestui fapt ei au acceptat sa-i dea creditul si sa-i ia bani pe asigurare.M-au santajat pe mine,m-au amenuntat ca ma vor da pe mine pe mana recuperatorilor si intradevar cativa ani eram cautat de firma KRUK.Eu le-am zis ca nu platesc nimic ca nu eu am facut creditul si sa ma lase in pace si am inceput sa la refuz scrisorile care veneau pe numele decedatului, trimitandu-l pe curier sa lase scrisorile pe adresa cimitirului unde locuieste actualmente decedatul.M-au lasat in pace cativa ani,dar au inceput iar,am gasit pe numele tatalui vitreg iar o invitatie de a ridica de la KRUK o notificare.Legal ce se poate face ?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: got2i , utilizator 18:05, 20 Noiembrie 2022
Nimic, nu va e adresata.
Multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un decedat care are vreo datorie figureaza la biroul de credit? elenagabi elenagabi Va adresez rugamintea sa-mi spuneti daca o persoana care are datorii la vreo banca sau la un IFN si a decedat mai figureaza, dupa deces, la Biroul de Credit. ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru o persoana decedata? AncaAnca17 AncaAnca17 Buna ziua. Tatal meu a decedat acum 4 ani. Tot atunci am aflat ca a avut facut un credit de salarii in jur de 50 mil la BRD. De aproximativ un an de zile ... (vezi toată discuția)
Buna seara. tatal meu este decedat din 2001 iar eu sunt unicul ... AAIS AAIS Buna seara. Tatal meu este decedat din 2001 iar eu sunt unicul lui copil. Bunica paterna a decedat in august 2020. Matusa mea, sora vitrega a tatalui meu mi_a ... (vezi toată discuția)