Va adresez rugamintea sa-mi spuneti daca o persoana care are datorii la vreo banca sau la un IFN si a decedat mai figureaza, dupa deces, la Biroul de Credit. Ma inetereseaza acest lucru deoarece tatal meu a decedat de un an si jumatate si as vrea sa stiu daca are cumva vreun imprumut neachitat. Va multumesc mult
Ar trebui sa figureze, ca nu trimite nimeni date ca ar fi decedat.
Depuneti cerere insotita de copie dupa certificatul de mostenitor sau de calitate de mostenitor.
Va mulţumesc mult. Cu scuzele de rigoare, mai am o intrebare, legată de cea postată mai sus. Eu am făcut o astfel de solicitare la Biroul de Credit în luna februarie, , la jumătate de an după ce tatăl meu a murit. Răspunsul instituţiei a fost: "Despre persoana vizată nu există informaţie înscrisă la Biroul de Credit". Acest răspuns fiind, repet, la mai bine de jumătate de an de la decesul lui, înseamnă că pot sta liniştită? Sau există posibilitatea să se fi aflat despre deces şi atunci să fi fost radiat de acolo? Îmi pun aceste probleme pentru că am văzut întâmplător pe site-ul Judecătoriei sectorului 3 un dosar în care se cerea executarea silită pentru o persoană având acelaşi nume cu cel al tatălui meu, dosar pus pe rol in martie 2014 de către un IFN. Poate fi, evident, o coincidemţă de nume, pentru că nu apar pe site alte elemente de identificare decât numele. În plus, am vândut locuinţa tatălui meu de la finalul anului trecut şi, deci, orice înştiinţare i-ar sosi nu aş avea cum să aflu despre ea. Singura mea temere - pe care am avut-o şi spre finalul vieţii tatălui meu - a fost şi este să nu fi căzut pe mâna unor borfaşi, să-l fi pus să semneze ceva sau să-i fi utilizat buletinul (a stat mult timp fără buletin deoarece i-a fost furat, însă am aflat acest lucru după mult timp, de la poştaş). El nu avea nevoie de credite pentru că avea o situaţie financiară foarte, foarte bună.Tatăl meu suferea de alzheimer în stare avansată, locuia singur şi de aici derivă toate aceste temeri ale mele. Vă mulţumesc mult şi vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns.
Daca nu a fost raportat la biroul de credit ca rau platnic, nu inseamna neaparat ca nu avea datorii.
Nu stiu ce sa zic.. daca avea datorii, vor ajunge la dvs creditorii si va veti apara atunci. Daca nu l-ati pus sub interdictie, teoretic era capabil sa contracteze.
Cred ca ati fi gasit prin casa notificari sau contracte daca ar fi facut ceva.
Mulţumesc mult. Aş vrea să vă mai întreb dacă, în cazul în care o persoană are datorii la o bancă sau la o IFN, şi nu mai achită, deci rămâne restanţier mai multe luni, nu este obligatoriu pentru instituţia creditoare să-l raporteze pe debitor la Biroul de Credit? De asemenea, vă rog mult să-mi spuneţi, în principiu, dacă există vreo datorie, cam în cât timp ar trebui să-şi facă apariţia creditorii? Pentru că eventualele demersuri ale creditorilor la adresa lui din buletin nu vor ajunge la mine, deoarece - repet - am vânduit casa respectivă în decembrie 2013, noul proprietar a închiriat-o şi nu mi-au mai dat nimic din ceea ce a ajuns la cutia de scrisori. Nu ştiu, în astfel de situaţii, cat le trebuie să ajungă la moştenitor, ca să ştiu de când voi putea sta liniştită că nu are datorii. În casă nu i-am găsit acte, dar - repet - putea să-i fi folosit cineva buletinul sau, pur şi simplu, să fi aruncat acele documente (i-am găsit şi medicamente pe care le lua în mod curent la gunoi când mergeam la el). Mulţumesc
Credit provident
coltaciprian
am achizitionat in 2012 un credit de 750 de ron de la provident ! in martie 2013 am plecat din tara ! incerc sa aflu cat am de plata , dar dosarul a ajuns la ... (vezi toată discuția)