avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, am fost adoptată in 1978 mama adoptivă a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, am fost adoptată in 1978 mama adoptivă a murit ...

Bună ziua, am fost adoptată in 1978 mama adoptivă a murit in 2002 după care tata sa recăsătorit in 2003.Acum el poate să treacă casa pe numele soției fara voia mea.?
Cel mai recent răspuns: Cretu Mirela , utilizator 11:24, 19 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Al cui este imobilul?

Daca este bun comun al parintilor, trebuie facuta succesiunea dupa mama si tata ar putea eventual dispune de partea lui din bun.

Daca bunul este propriu al tatalui atunci poate dispune dupa cum vrea de el, abia la decesul lui dvs in calitate de fiica putand actiona daca vi s-a incalcat rezerva succesorala prin vreo liberalitate. Tatal poate dispune de bun prin acte intre vii (donatie, vanzare) sau pt cauza de moarte (testament).
Casa e construita de ambii parinti ,eu am crescut in acea casă, mulțumesc. De menzionat ca tatal meu are doar contract de proprietate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022
Cretu Mirela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună. sintem doi frați tata și cu mama au cumpărat o casă ... Balteanu Mihaela Balteanu Mihaela Bună. Sintem doi frați tata și cu mama au cumpărat o casă împreună în urmă cu 30 ani. Mama noastră a decedat acum 17 ani și tata sa recăsătorit ... (vezi toată discuția)
Mostenire bandi2 bandi2 buna. vreau sa intreb: tatal meu a murit... casa in care stam, eu mama si sora, e trecut pe numele nostru.. eu legal deocamdata am cred ca 15 la suta,din ... (vezi toată discuția)
Cota din mostenire a sotului supravietuitor AlinaLavinia AlinaLavinia Acum 2 ani mama murit. Au ramas 2 apartamente....unul cu 2 camere si unul cu 3 camere. Tata s-a recasatorit. Succesiunea am facut-o dupa ce s-a recasatorit. ... (vezi toată discuția)