avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dezmoștenire copil minor Buna ziua! Sunt divorțată ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dezmoștenire copil minor Buna ziua! Sunt divorțată din anul ...

Dezmoștenire copil minor
Buna ziua!
Sunt divorțată din anul 2019 și am custodia celor 3 fete.De 3-4 luni fata cea mare, care are 12 ani nu vrea sa se mai ducă la tatăl ei deoarece ii vorbește urat.Pentru că nu se mai duce la el conform hotărârii judecătorești tatăl ei a zis că vrea să îi faca proces sa o dezmoștenească și că nu vrea sa îi mai poarte numele.
Este posibil așa ceva?
Mulțumesc anticipat pt răspuns.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:34, 20 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Visează.
Dezmostenirea copilului sau a tuturor copiilor este posibila., insa nu prin proces.
Tatal poate sa facă oricand un testament sau o donație în favoarea unei alte persoane apropiate iar dreptului copilului la mostenire se reduce drastic.
În schimb, numele copilului nu poate sa îl retragă, indiferent ca ajuta sau nu cu ceva acest nume.
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
Da, dar având în vedere ca descendenții sunt moștenitori rezervatari și ca pot solicita reductiunea testamentului/donației, dezmostenirea totala nu este posibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire georginica georginica Eu si sotul meu nu avem copii, in schimb sotul are un copil dintr-o alta casatorie. Intrebarea mea este ce fel de contract juridic, care nu poate fi atacat ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire.. dollc3_anny dollc3_anny buna ziua..am si eu o intrebare..suntem doi copii la parinti ..un baiat care face in august 18 ani si eu care am 19..as dori sa stiu daca tata ar putea sa ne ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)