avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... furtul actelor originale si anulare contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

furtul actelor originale si anulare contract de vanz-cump

am cumparat in anul 2002 un apartament de la un cetatean strain, contractul de vaz-cump este incheiat la notar.
acest cetatean este si tatal copilului meu in varsta de 7 ani.
eu stiu de 5 ani ca este in proces de divort,(la data cumpararii nu stiam ca este casatorit si in contract nu se specifica) insa am aflat de curand ca nu are nici cea mai mica intentie de a divorta, ca este casatorit si mai are 3 copii!
acum sotia lui a facut o cerere de instituire a sechestrului judiciar, o cerere de anulare a contractului de v-c, ca fiind nul absolut.
am cautat actele si nu le-am gasit, l-am sunat si mi-a spus ca sunt la el si sunt puse bine,ca oricum pretul a fost prea mic..si nu e corect; eu nu mai am nici un act original de la acest apartament
ce ar fi bine sa fac? sa le declar pierdute, furate?
sunt sanse sa fie anulat contractul?la ce sa ma astept..

multumesc

buna ziua!
respectivul declara pe undeva pein cuprinsul contractului de vanzare cumparare, sub sanctiunea prevederilo art. 292 cod penal, ca imobilul a fost dobandit ca bun propriu etc...
mergeti la bnp unde s-a incheiat contractul si cereti o copie de pe acesta.
buna ziua!
am o copie a contractului, pt ca a fost atasata citatiei(pe care am primit-o la fostul meu domiciliu, la parinti, si f tarziu); in contr nu se specifica decat ca a fost dobandit ap prin cumparare; tot el mai declara ca are cunostinta de art292cpen privind decl false,ca nu a instrainat si nu a ipotecat ap si nu sunt litigii in leg cu acest ap...cam atat
nu stiu daca e bine sa declar actele pierdute, pt ca in realitate mi le-a luat fara sa-mi spuna, si daca sunt sanse sa fie anulat contractul

va multumesc pt timpul acordat, amabilitate :)
buna ziua!
va recomand calduros sa apelati la un avocat care sa va sfatuiasca!
nu mai asteptati!
dar la identificarea partilor la cap I din contract x cu datele de identifcare, cetatean de care o fi, casatorit, necasatorit.
ce apare?
nu apare nimic, numai la mine apare la cap identificare, ca fiind necasatorita, la el nimic..
buna ziua!
nici in incheierea de autentificare?
oricum mergeti la un av, grabiti-va.
nu aveti o situatie usoara, dar nu este nici imposibila.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
ContSters97658, utilizator

Alte discuții în legătură

Interesare cornelia77bc cornelia77bc buna ziua, sunt casatorita de 10 ani si de 6 ani locuiesc in apartamentul soacrei,iar anul acesta ia facut sotului meu contract de vanzare cumparare pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! un act de donatie cu uzufruct viager poate fi anulat ... Maria19901990 Maria19901990 Buna ziua! Un act de donatie cu uzufruct viager poate fi anulat de catre donatar atunci cand donatorul s-a declarat necasatorit el fiind casatorit in momentul ... (vezi toată discuția)
Anulare testament laurateona laurateona In ce context poate fi anulat testament din 1987 in ideea ca in 2004 respectiv 2008 au decedat ambii (testamentul a fost facut reciproc), iar rudele cer ... (vezi toată discuția)