buna ziua ,anul trecut am fost prins baut la volan in germania si mi sa luat permisul dar eu am facut o greseala am venit in tara si am solicitat alt permis dind-ul pierdut pe cel care mi-a fost luat , deci o declaratie falsa de pierdere a permisului , acum am primit o citatie de la pol. rutiera sa ma prezint la ei . ce credeti ca ma asteapta???
:stunned:Va asteapta.... nimic de bine in afara de o invatatura de minte!
OUG 195/2002(R)
ART. 111
(1) Permisul de conducere sau dovada înlocuitoare a acestuia se reţine în următoarele cazuri:
c) la săvârşirea uneia dintre contravenţiile prevăzute la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) şi în situaţia prevăzută la art. 115 alin. (1);
ART. 115
(1) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce sau anularea permisului de conducere se dispune de catre politia rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si in cazul in care impotriva titularului acestuia s-a hotarat o astfel de masura de catre o autoritate straina competenta pentru o fapta savarsita pe teritoriul altui stat, in conditiile stabilite prin Conventia europeana cu privire la efectele internationale ale interzicerii exercitarii dreptului de a conduce un vehicul cu motor, adoptata la Bruxelles la 3 iunie 1976, ratificata de Romania prin Legea nr. 126/1997.
(2) Hotararea asupra suspendarii exercitarii dreptului de a conduce un vehicul sau anularii permisului de conducere se comunica titularului de catre politia rutiera care a dispus masura.
Nu ne-ati precizat ce alcoolemie aveati in momentul in care v-a fost "luat" permisul de conducere.
Pe citatia de la politie nu scrie in ce calitate v-au chemat si pentru ce?
In acest caz dupa ce va prezinta obiectul cercetarii, solicitati un termen pentru pregatirea apararii. Dupa care contactati un avocat cu care sa va consultati cel putin in aceasta problema.