avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract închiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract închiriere

Bună ziua, acum un an am făcut un antecontract cu un dezvoltator pentru achiziționarea unui apartament. S-a depasit termenul finalizării apartamentului, noi am vândut un apartament mai mic și nu am avut unde să mai locuim. Dezvoltatorul ne-a dat cu chirie un studio, nemobilat, fiind utilată si mobilată doar bucataria. Pretul chiriei a fost de 300 de euro, fără avans și garanție. S-a făcut contract, specificându-se că toate defectiunile vor fi suportate de chiriaș. Acesta a fost semnat de una dintre angajatele dezvoltatorului, în numele unui cetătean israelian, ce este de fapt proprietarul studioului, dar pe care nu l-am văzut. După 5 luni luăm, în sfărșit, în primire apartamentul, trecând peste toate defecțiunile constatate, am închis ochii la multe probleme, dorind să ne mutăm mai repede, având și 2 copii. La predarea studioului ni s-a proces-verbal prin care ni s-a cerut să îl aducem la starea inițială, noi fiind primii chiriașii si că e de neconceput să fie murdari peretii în unele zone mai des folosite, că să chituim unde am avut draperiile, deși am cerut voie să ne punem ceva în geam. Cotrablatul mobilei de bucatarie a fost foarte aproape de aragaz, noi am pus o folie de aluminiu, pentru a-l proteja, dar când am dat folia jos am constatat ca era o pată de arsură, probabil că o oală a atins lemnul. Ni s-a cerut schimbarea contrablatului. Acest proces verbal a fost semnat tot de către doamna angajată, în numele proprietarului israelian, numele dânsei neapărănd pe documente ca împuternicit. Aceste documente au fost semnate și de mine. Ce valoare juridică au aceste documente? Nu mi se pare corect ca noi să închidem ochii la toate problemele lor, iar ei să îmi scoată ochii că am folosit o locuință și nu mai este nouă, cum am preluat-o, că nu e posibil ca în 5 luni să se murdărească zugrăveala etc. În plus,mi se pare responsabilitatea lor că au pus un contrablat de lemn la 2 cm de plita aragazului. Noi am fi vrut să stergem și să chituim studioul, dar efectiv ne-au predat foarte greu apartamentul și nu am vrut să mai prindem încă o lună de chirie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2022
petrohand, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:59, 20 Noiembrie 2022
Problemele sesizate de dv era normal sa le faceti cunoscute administratorului/proprietarului spatiului de la bun inceput pentru a conveni modalitatea de solutionare
La preluarea spatiului ati incheiat proces verbal cu starea tehnica a apartamentului si a bunurilor existente?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vicii ascunse contract inchiriere jordann jordann buna ziua.in urma cu un an am inchiriat un apt cu 2 camere ,nemobilat. Apt. este situat intr-un imobil particular cu 3 etaje. In apt era doar centrala ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie chirie Iamyou Iamyou Buna seara! As dori sa va adresez urmatoarea nelamurire. Locuiesc in chirie, iar in contract e stipulat ca in cele 12 luni convenite, chiria se poate mari pana ... (vezi toată discuția)
Clauza contract inchiriere - mai multe intelesuri anaysya anaysya as dori sa ma ajutati ca sa pot formula o clauza intr-un contract de inchiriere. Chiriasul ne-a asigurat ca mobila pe care a cumparat-o in apartament ... (vezi toată discuția)