avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PERMIS SUSPENDAT Mi -a fost suspendat permisul pt 60 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PERMIS SUSPENDAT Mi -a fost suspendat permisul pt 60 de zile . S-a ...

Bună ziua! Mi -a fost suspendat permisul pt 60 de zile .
S-a întâmplat înainte de intrare în Buzău ( direcția B > Bz ) . Este o curbă cu prioritate la dreapta ,iar eu mergeam înainte, având stop. Cei din contrasens aveau cedează . Am oprit la stop . Din dreapta mea venea un tir . Era la o distanță de aproximativ 30-40 m. Am considerat că pot trece fără a jena pe cineva . Poliția a venit după mine spunând că tirul a apăsat frâna .
Dar era logic că a apăsat frâna și după ce am trecut eu pt că urma o curbă. După ce am trecut eu dn sens opus mie au trecut 2 masini prin fața tirului ,ele având cedează .
O zi bună !p]
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:04, 24 Noiembrie 2022
Si care e intrebarea, sau motivul pentru care ati deschis acest subiect ?
Doriti sa stiti daca puteti contesta cu sanse acest PV de contraventie in instanta ?
Daca da, sanse mari aveti daca exista un martor in masina dvs. care sa va confirme spusele, si sa nu va fie ruda, sau o inregistrare pe camera video care sa demonstreze acest lucru.
Teoretic, daca in descrierea faptei de neacordare a prioritatii este trecuta si frina vazuta de politisti, puteti invoca art. 6 pct. 1 din OUG 195/2002:

Articolul 6
În sensul prezentei ordonanțe de urgență, expresiile și termenii de mai jos au următorul înțeles:
1. acordare a priorității - obligația oricărui participant la trafic de a nu își continua deplasarea sau de a nu efectua orice altă manevră, dacă prin acestea îi obliga pe ceilalți participanți la trafic care au prioritate de trecere să își modifice brusc direcția sau viteza de deplasare ori să oprească;
[ link extern ]
Deci simpla frinare intr-o curba nu dovedeste nimic, doar schimbarea directiei, vitezei sau oprirea brusca ar demonstra ca soferul celalalt a fost jenat.

O poza a acelei curbe atasata plingerii v-ar intari argumentatia.
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2022
latka, utilizator
În mașină se aflau soția și copilul meu . Poliția are filmarea video ,care mi -a arătat-o și mie ,dar tirul continuă frânarea și după trecerea mea . De aceea consider că tirul frânează din cauza curbei care urma sau a celorlalți participanți la trafic .
Eu nu am cu ce dovedii . Am primit suspendare pe 60 zile și avertisment. , cred că și ei si-au dat seama de ceva
Eu stau în IF , contestația , trebuie depusă la BZ ?
Credeți că am vreo șansă ?
Mulțumesc !
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2022
DANIEL STANCU, utilizator
Da, plângerea se depune la judecătoria Buzău, ar trebui să scrie în PV de contravenție.
Șanse ar fi, legea nu spune că frânarea e o dovadă, cred ca știu curba cu pricina, impune frânare obligatoriu și la o mașină mica. Legea spune oprire. Cereți ca poliția să prezinte proba video.
Bună seara !
Revin cu o intrebare ,sper să nu deranjez .
Pot depune contestație online ?
Este vreun formular de contestație ?
Mulțumesc !
Nu se poate online.
Nu exista vreun formular. Exista tot felul de modele pe net.
Un exemplu (doar) : [ link extern ]
Exista si site-uri cu sfaturi sau care spun ca redacteaza astfel de plingeri (contra cost) :
[ link extern ] /
Competenta alternativa nu exista in cazurile rutiere, chiar daca avocatul sustine ca da. E un articol , 109 in OUG 195/2002 care invalideaza competenta alternativa.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordarea de prioritate a pietonilor, contestație? BeBeLPSc. BeBeLPSc. Bună seara, aseară am fost oprit de către politie și am primit 4 puncte de amenda si permisul reținut pentru o perioada de 30 de zile cu dovadă de ... (vezi toată discuția)
Buna seara. vreau sa ma lamuriti in urmatoarea problema.aveam ... Isa Radu Isa Radu Buna seara. Vreau sa ma lamuriti in urmatoarea problema.aveam masina parcata..intr o parcare stradala ..strada cu prioritate. Vrand sa ies din parcare am ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala craciun ioan-adrian craciun ioan-adrian buna ziua,anul trecut in luna iulie in timp ce ieseam de pe un drum comun ,pe unul judetean;dupa ce in prealabil mam asigurat si eram semnalizat precum ca ... (vezi toată discuția)