avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Multumesc anticipat pentru raspunsuri! intrebarea 1: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Multumesc anticipat pentru raspunsuri! intrebarea 1: Cand eram ...

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
intrebarea 1:
Cand eram copil ( cred ca in anul 1975 ), o familie a vrut sa ma adopte.
O perioada de timp, am locuit in casa lor! Chiar daca adoptia nu s-a finalizat, m-au numit mostenitorul lor.
Am vazut actul!
Fiind minora, mama a intrat in posesia actului!
Va rog, imi spuneti cum aflu ce s-a intamplat cu acea proprietate?

intrebarea 2:
In casa parintilor adoptivi, erau documente cate atestau existenta unor proprietati-bunuri ce au fost nationalizate.
Dupa Revolutie, cand legea a permis, acele proprietati puteau fi revendicate de mama ( sau alt membru al familiei ), in numele meu?

intrebarea 3:
O vecina m-a numit mostenitor, printr-un act, pe o casa din Constanta.
Ulterior, am fost numita si pentru o casa din Calarasi.
Documente diferite!
Actele i-au fost inmanate mamei!
Mentionez, ca mama refuza, sa-mi spuna ce s-a intamplat cu casele si sa-mi returneze documentele!

In martie 2022, am primit de la Enel o instiintare, ca am un contract de client facut pe o adresa din Calarasi .
A fost surprisa, pentru ca eu nu am semnat un astfel de contract!
Mentionez ca cele trei documente sunt vechi!

La ce institutie trebuie sa ma adresez pentru a afla daca mai sunt proprietar si ulterior de a recupera cele proprietati?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:27, 23 Noiembrie 2022
Buna ziua,
Pentru a va raspunde la intrebarile 1 si 3 dvs. trebuie sa obtineti cate un extras de CF pentru imobile sa vedeti cine figureaza in prezent ca mostenitori si de asemenea sa faceti o cerere la Camera Notarilor Publici pentru a afla daca s-a deschis si eventual dezbatut succesiunea celor care v-au lasat mostenire. Depinde prin ce act v-au numit mostenitor, daca mai aveau alti mostenitori, etc.
Pentru contractul de la ENEL faceti o cerere la acestia sa va comunice actele in baza caruia ati fost numit tiualr de contract.
Extras CF puteți cere dacă exista documentație cadastrala pentru acele imobile și dacă sunt intabulate.
La Camera Notarilor Publici puteți afla dacă s-au dezbătut succesiunile. Și cam atât.
Ca sa existe un certificat de legatar pe numele dvs ar fi trebuit sa fi fost și dvs prezent la dezbaterea succesiunii.
Nimeni nu va eliberează un certificat de moștenitor fără sa aflați.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2022
raluk0207, utilizator
Poate dansei i-a fost lasat testament olograf, ce spuneti de asta?

raluk0207 a scris:

Extras CF puteți cere dacă exista documentație cadastrala pentru acele imobile și dacă sunt intabulate.
La Camera Notarilor Publici puteți afla dacă s-au dezbătut succesiunile. Și cam atât.
Ca sa existe un certificat de legatar pe numele dvs ar fi trebuit sa fi fost și dvs prezent la dezbaterea succesiunii.
Nimeni nu va eliberează un certificat de moștenitor fără sa aflați.

Chiar și asa.
Dacă testamentul olograf a fost prezentat notarului, acesta nu ar fi finalizat procedura succesorala fara prezenta legatarului.
Dacă testamentul olograf nu a fost prezentat și s-a eliberat un certificat de moștenitor pentru alți succesibili, userul nu moștenește nimic și va trebui sa se adreseze instanței.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament. cum pot intra in posesia lui Renegade333 Renegade333 Am aflat ca exista un testament pe numele meu de la parintii naturali. Familia adoptiva mi-a ascuns acest lucru, sperand sa \\"dau coltul\\" inaintea lor. Cu ... (vezi toată discuția)
Inscrierea dreptului de proprietate tobescu tobescu Buna ziua, as dori citeva sfaturi va rog: tatal meu a decedat in 1995 si dupa deces am gasit in registrele agricole imobile pe numele lui. Am obtinut copii ... (vezi toată discuția)
Testament maricaluminita maricaluminita Am primit prin testament de la o persoana care nu-mi este ruda, universalitatea bunurilor sale mobile si imobile, declarandu-ma legatar universal. persoana a ... (vezi toată discuția)