avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... 3 pers am infiintat un O.N.G. in mai 2022. Eu am fost ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

3 pers am infiintat un O.N.G. in mai 2022. Eu am fost vicepresedinte ...

3 pers am infiintat un O.N.G. in mai 2022. Eu am fost vicepresedinte si nu mai doresc sa fiu membru deloc. Am act de demise in 2 septembrie, presedintele a semnat si stampilat o, dar refuza sa o inregistreze la Judecatoria unde a fost infiintat O.NG. ul.
Intrebari: 1. Cum se incadreaza refuzul demisiei mele?
2. Poate sa imi ceara daune ca parasesc O.NG. -ul?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:23, 13 Decembrie 2022
Nu se încadrează nicăieri,nu va poate cere nici un fel de daune, e absurd,nu exista o reglementare în acest sens nu va poate nimeni tine captiv într un ONG...
demisia e un act unilateral, produce efecte automat, de drept, la momentul comunicarii ei ( daca nu a prevazut demisionarul o data ulterioara sau nu e in mod exceptional prevazut un termen statutare de preaviz - discutabil daca ar fi legal). Deci nu contaza daca a spus ceva sau nu presedintele, daca au operat in documentele interne si daca au operat sau nu in RAF. IN cazul asta modificarea componentei CD s-a produs de drept, la fel ca la decesul unui membru CD, indiferent ca s-a operat sau nu inca in RAF. Exista controverse si practica neunitara ref. cai de a forta sa se evidentieze si in RAF incetarea calitatii de membru in asociatie sau in Consiliul Director al acesteia. Unele judecatorii au admis cererea celui interesat sa fie radiat de acolo, altele au respins ca inadmisibila asa o actiune dar au admis o actiune contra asociatiei cu "obligatia de a face" ......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere membru fondator ong/asociatii non-profit nicu 68 nicu 68 Sunt membru fondator si vicepresedinte al unei asociatii non-profit,infiintata cu 3 membri fondatori.Asociatia a avut o activitate redusa ca amploare doar in ... (vezi toată discuția)
Presedintele unei asociatii non-profit si-a prezentat demisia ... getaghe getaghe Presedintele unei asociatii non-profit si-a prezentat demisia membrilor CD incepand cu 20 ianuarie a.c. Intrucat statutul asociatiei nu prevede nimic ... (vezi toată discuția)
Atestarea hotararii cd de schimbare a sediului oana_cat oana_cat Am urmatoarea situatie. Un ONG format din 4 membri fondatori, dintre care 2 sunt in CD, vrea sa isi schimbe sediul. Pentru aceasta, CD-ul va face o hotarare, ... (vezi toată discuția)