avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. In 2008 sotul meu a suferit o operatie de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. In 2008 sotul meu a suferit o operatie de cataracta ...

Buna ziua. In 2008 sotul meu a suferit o operatie de cataracta la un ochi. Cand i s-a scos pansamentul nu a vazut nimic. i s-a spus ca are probleme cu retina.
Am fost la dr. BALTA la spitalul de oftalmologie LAHOVARI unde a fost operat.
Incet, incet insa isi pierdea vederea cu acest ochi. Dupa aproape un an de zile nu mai vedea cu acest ochi. In prezent cu acest ochi nu vede deloc.
intrebare:
in aceasta situatie el poate primi un ajutor de handicapat?
are 75 ani si este pensionar
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 16:18, 22 Noiembrie 2022
Buna ziua!
Dupa cate stiu eu,pensie de hancipat se acorda doar daca este complet nevazator.Dumnealui vede cu un ochi.Cel mai bine ar fi sa va adresati unei comisii de expertiza medicala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încadrare în grad de handicap roland62 roland62 Am avut de la varsta de 10 ani astigmatism miopic, tratat cu ochelari corespunzatori, care au evoluat de la -2 la -9. In anul 2012 am fost diagnosticat cu ... (vezi toată discuția)
Soția mea are glaucom și este operată de cataracta la ochiul ... Dobre Radu Dobre Radu Soția mea are glaucom și este operată de cataracta la ochiul drept iar săptămâna asta se operează și la ochiul stâng tot de cataracta. Întrebarea ... (vezi toată discuția)
Incadrare grad handicap vizual (are rost sa ma agit?) fergus fergus Buna ziua. Stiu, imi veti spune ca singura institutie careia ma pot adresa si care imi poate spune daca ma incadrez sau nu intr-un grad de handicap este ... (vezi toată discuția)