avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Un Birou Notarial, platitor de TVA vinde un apartament.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Un Birou Notarial, platitor de TVA vinde un apartament.

Buna ziua!
Un Birou Notarial, platitor de TVA, detine un apartament in proprietate achizitionat in 1995, unde a fost sediul social. Se hotaraste vanzarea apartamentului catre o persoana fizica. La vanzare se intocmeste factura cu TVA 19% sau se face doar contract de vanzare-cumparare ?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: laviluca , utilizator 14:41, 23 Noiembrie 2022
Trebuie și factura și in baza ei întocmiți contractul.
Multumesc pentru raspuns! Din ce am mai citit, apartamentul nefiind nou, factura se intocmeste fara TVA. Este corect?De asemenea precizez ca a fost achizitionat in 1995 in baza unui contract fara a se fi dedus vreodata TVA ceea ce inseamna ca nu este obligatorie o ajustare a TVA ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poți vinde un imobil, privind sfera tva și impozitului? Mariralu Mariralu Cum poți vinde un imobil, privind sfera TVA și impozitului? Apartament achiziționat în 2010, cu tva rambursat deja de către stat. Proprietarul este ... (vezi toată discuția)
5% tva la locuinte noi. ce inseamna locuinte noi? gabriela.g gabriela.g Buna! am urmarit ceva discutii pe forum referitoare la TVA 5% - pentru locuinte noi. Poate cineva sa-mi spuna ce inseamna locuinte noi? Prima vanzare cumva, ... (vezi toată discuția)
Factura chirie cristina29 cristina29 Buna ziua! Am o mare nelamurire. Administratorul unei SC platitoare de TVA inchiriaza spatiul unei alte SC. Cum face factura corespunzatoare chiriei? Cu tva ... (vezi toată discuția)