avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... obtinere pasaport romanesc de catre minori cetateni ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

obtinere pasaport romanesc de catre minori cetateni israelieni

Buna ziua,

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu urmatoarea problema?

Care este procedura, precum si actele necesare, pentru ca 3 minori cetateni israelieni in varsta de 6, 16 si 17 ani sa poata obtine pasaport romanesc si cetatenie romana in cazul in care tatal, cetatean israelian, si-a obtinut cetatenie romana si pasaport romanesc, iar mama este cetatean israelian si locuieste in Israel?

Am tot incercat sa intreb la pasapoarte, de la pasapoarte m-au trimis la imigrari si de acolo la pasapoarte. De 4 zile incerc sa sun la Directia de cetatenie, insa niciun raspuns.

Multumesc frumos,

Nicoleta Stoian
Cel mai recent răspuns: nicoletastoian11 , utilizator 15:41, 21 Ianuarie 2010
LEGEA CETATENIEI ROMANE Nr. 21/1991 modificata si completata potrivit prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 43 din 29 mai 2003

Art. 9. – (1) Copilul nascut din parinti cetateni straini sau fara cetatenie si care nu a implinit varsta de 18 ani dobandeste cetatenia romana o data cu parintii sai.
(2) In cazul in care numai unul dintre parinti dobandeste cetatenia romana, parintii vor hotari, de comun acord, cu privire la cetatenia copilului. In situatia in care parintii nu cad de acord, tribunalul de la domiciliul minorutui va decide, tinand seama de interesele acestuia. In cazul copilului care a implinit varsta de 14 ani este necesar consimtamantul acestuia.
(3) Copilul dobandeste cetatenia romana pe aceeasi data cu parintele sau.

Multumesc, insa am citi si eu legea cetateniei....Daca parintii sunt de acord ca minorii sa detina pasaport romanesc...cum se procedeaza?
Mai intai copii vor obtine cetatenia romana si apoi pasaportul.
Imi cer scuze, dar cetatenia romana cum o vor obtine? Care este procedura? Actele necesare etc....

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza turistica romania pentru sot si copil care nu sunt cetateni romani nici ue. MissTina1 MissTina1 Buna ziua, Am si eu o intrebare: Cum se acorda viza turistica pentru sotul si copilul unui cetatean roman cu domiciliul in strainatate. Cazul in speta:Fiica ... (vezi toată discuția)
Dobandire cetatenie romana epopa epopa Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea privinta:Cum poate fiica israeliana majora a unui cetatean roman sa dobandeasca si cetatenia romana? Fac ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman si nu chiar imiron1981 imiron1981 Buna ziua, Intervin si eu pentru o cunostinta cu o problema despre cetatenia copiilor ei, este o problema ce o au foarte multi cetateni romani. O ... (vezi toată discuția)