avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Sunt despărțită, am un copil din prima ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Sunt despărțită, am un copil din prima căsnicie ...

Bună ziua.
Sunt despărțită, am un copil din prima căsnicie iar acum sunt într o relație cu cineva care are și el 2 copii din căsnicia anterioara.
Împreună avem un copil.
Eu am de la părinți un act de donație pe un teren și o casa care am realizat o prin forte proprii, înainte sa întru în relația asta.
Întrebarea mea : dacă noi ne căsătorim, și între timp decedez eu sau el, bunurile mele rămân copiilor mei? Sau ar trebui sa fac un testament în sensul asta? Sau se împart și cu copii lui din cealaltă căsătorie?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:18, 23 Noiembrie 2022
Dacă va căsătoriți și decedati dvs prima, sotul va moșteni 1/4, iar copiii dvs 3/4.
Mai departe, cota de 1/4 a soțului va fi moștenită de copiii sai (inclusiv cei din căsătoria anterioara)
Testamentul nu va ajuta, căci nu este act de proprietate (deci succesiunea după dvs va trebui oricum dezbatuta), iar soțul este moștenitor rezervatar și poate solicita reducerea testamentului.
Puteți, în schimb sa faceți acte copiilor, din timpul vieții, după ce vor deveni majori.
Sau, dacă nu va căsătoriți niciodată, vă vor moșteni doar copiii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Dydy-bum Dydy-bum Detin un apartament si de curand m-am recasatorit.actualul meu sot are un copil major dintr-o casatorie anterioara. Ce drepturi au acestia la ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare vyo vyo Buna ziua! As dori sa stiu care este cea mai buna solutie in urmatorul caz. Sunt recăsătorita de aprox un an. Eu si sotul meu dorim sa cumpărăm o ... (vezi toată discuția)
Acte pentru locuinta lazarlivia lazarlivia Doua persoane, ambele divortate si avand copii majori din casatoriile anterioare, se casatoresc. Vor sa-si cumpere o locuinta. Se poate face un act prin care ... (vezi toată discuția)