Doua persoane, ambele divortate si avand copii majori din casatoriile anterioare, se casatoresc. Vor sa-si cumpere o locuinta. Se poate face un act prin care sa fie mostenitor sotul supravietuitor dupa decesul celuilalt, fara ca niciunul dintre copii sa nu aiba parte? Totul , in ideea ca sotul supravietuitor sa nu fie dat afara din casa de catre copiii sotului decedat.
In timpul vietii se poate face testament in favoarea cuiva anume (in cazul de fata sotul respectiv sotia) insa dupa decesul persoanei in cauza copiii sunt mostenitori rezervatari si nu pot fi inlaturati de la mostenire ;, ei vor beneficia de o cota din locuinta respectiva.
În consecinţă, dacă veţi dori să faceţi o donaţiea locuintei respective sau să lăsaţi un testament va trebui să ţineţi cont de drepturile pe care le au moştenitorii rezervatari şi nu veţi putea să le încălcaţi rezerva stabilită de lege.
La stabilirea rezervei, moştenirea reprezintă toată averea defunctului pe care acesta ar fi avut-o la data decesului dacă nu ar fi donat unele bunuri în timpul vieţii, iar nu doar bunurile care au rămas efectiv la moartea celui ce lasă moştenirea
Speta mostenire
leonida
buna ziua,
X si Y sunt casatoriti si au in proprietate comuna un imobil,pot acestia sa faca vreun act notarial prin care la decesul unuia dintre ei, celalalt ... (vezi toată discuția)