avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am moștenit după tatăl meu o casa și niște ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am moștenit după tatăl meu o casa și niște terenuri agricole.Mostenitori ...

Am moștenit după tatăl meu o casa și niște terenuri agricole.Mostenitori suntem 3 persoane:eu,mama,sora mea.Se poate da în chirie un teren agricol dacă suntem 2 persoane de acord dintre moștenitori, și unu nu e de acord???
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:07, 24 Noiembrie 2022
Buna ziua, conform Art. 641 (1) Actele de administrare, precum încheierea sau denunţarea unor contracte de locaţiune, cesiunile de venituri imobiliare şi altele asemenea, cu privire la bunul comun pot fi făcute numai cu acordul coproprietarilor ce deţin majoritatea cotelor-părţi.

Deci daca impreuna cu mama detineti cota majoritara, da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am o problema cu o casa primita prin moștenire. ... Sorisorin22 Sorisorin22 Bună ziua. Am o problema cu o casa primita prin moștenire. Suntem 4 moștenitori di care trei vor sa închirieze sau sa vândă unei terțe persoane dar un ... (vezi toată discuția)
Coproprietate pe cote parti petre_marian petre_marian buna seara,daca un apartament impartit pe cote parti intre trei coproprietari,dintre care numai unul locuieste in imobil,iar unul ditre cei doi care au o cota ... (vezi toată discuția)
Intrebare Anicabalasoiu@gmail.com Anicabalasoiu@gmail.com Sint doi proprietari si unul vrea sa inchirieze partea lui de 50/la suta din imobil poate fara acordul celuilalt proprietar? (vezi toată discuția)