avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire patrimoniu SRL (in dizolvare) - datorii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire patrimoniu SRL (in dizolvare) - datorii catre Directia Taxe si Impozite

Buna seara,
Am o speta destul de complicata si pe aceasta cale va rog sa imi acordati opinia si sa ma sfatuiti cum o pot rezolva.
Tatal meu a avut un SRL, in patrimoniul caruia a construit o casa (la parter isi desfasura activitatea , iar etajul folosit pt locuinta), iar aceasta a fost construita pe teren concesionat. In ultimii ani de activitate, nu a mai platit taxele si impozitele pe teren si casa. Dupa decesul tatalui meu , am descoperit situatia asta, in momentul in care am vrut sa facem mostenirea. Am gasit datorii la taxe si impozite in valoare de aprox 60,000 ron pe care nu ne permitem sa le achitam intr-un timp scurt sau cel putin dintr-o singura transa. In decursul timpului de la decesul tatalui si pana in prezent , am achitat o parte din bani insa totusi suma a crescut. Vreau sa fac succesiunea si sa iau atat activul cat si pasivul pe mine, insa as vrea sa stiu ce se intampla in momentul in care devin eu responsabila pe aceasta speta. Casa nu vreau sa o pierd, doresc sa achit datoria iar ulterior sa trec casa din patrimoniul firmei (care nu am mentionat pana acum - este in stadiu de dizolvare) pe persoana fizica, adica pe mine. Ce optiuni as avea si ce ma puteti sfatui ? Va rog sa ma indrumati cum as putea rezolva aceasta problema intr-un mod corect atat pentru creditor (directia de taxe si impozite locale) cat si pt mine. Daca este posibil , sunt interesata de a colabora pentru solutionare. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:27, 23 Noiembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Datoriile sunt ale societății. Nu ale defunctului.
Dezbateti succesiunea și includeți partile sociale, eventualele bunuri mobile și imobile si datoriile pe care le avea tatăl dvs pe persoana fizica.
Înainte de radierea societății, depuneți la Registrul comerțului raportul de repartizare a activelor, în baza căruia imobilul va trece în patrimoniul dvs ca moștenitor.
Raportul de repartizare a activelor societății va fi actul dvs de proprietate.
Cu el veți putea face și intabularea.
Nu radiati societatea fără acest raport, ca după, nu mai aveți ce face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Nina1 Nina1 Tatal meu a mostenit casa parinteasca. Acum vrea sa o vanda. Actele sunt pe numele parintilor care sunt decedati. Ce acte trebuiesc intocmite pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Mostenire larisarazvan larisarazvan Va rog frumos un raspuns la urmatoarea speta: in cazul in care sotul decedeaza fara a lasa testament, urmasi sunt sotia si doi copii. Masa succesorala este ... (vezi toată discuția)