avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despre ancheta politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despre ancheta politie

Buna ziua,

Trec direct la subiec, la soietatea unde lucrez a disparut un notebook si s-a facut o plangere la politie ( asta se intampla acum 3 luni de zile) acum cateva zile am inceput sa fim chemati toti din firma sa dam declaratii. Cand am fost sa dau declaratie politistul mi-a lasat impresia ca ma considera pe mine vinovat deoarece am mai avut probleme minore cu legea. Precizez ca nu am cazier, nu am fost judecat etc. Am avut probleme cu legea cand am fost prins impreuna cu cativa amici ca fumasem marijuana, si atunci doar ne-a luat declaratii si nu s-a mai intamplat nimic. In fine eu as dori sa aflu ce s-ar putea intampla cu mine. Mentionez ca nu exista nici o dovada in legatura cu calculatorul dispratu si nici nu exista vreo declaratie impotriva mea. Frica mea este daca ar putea sa ma trimita in judecata fara nici o proba si fara nici o declaratie impotriva mea ( doar suspiciunea). Mentionez ca nu l-am furat eu si nici nu cred ca o sa se afle adevarul cine l-a furat.

Multmesc.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2010
Anonix, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:13, 22 Ianuarie 2010
Din moment ce nu sunteți fîptuitorul , nu ar trebui să vă faceți probleme. Poate că acel polițist nu vă bănuiește pe dvs. pt alte antecedente, ci doar din cauza atitudinii pe care ați avut-o când vi s-au luat declarațiile. Dacă ați lăsat impresia că vă simțiți cumva vinovat, e normal să vă bănuiască. Fiți mai relaxat și gândiți limpede.
Chiar dacă anterior ați fi comis o infracțiune, beneficuiați în continuare de prezumția de nevinovăție.
Beneficuiați în continuare de prezumția de nevinovăție. Daca nu sunteți fîptuitorul , nu ar trebui să vă faceți probleme.
Succes!
Fara probe nimeni nu poate fi condamnat.
Inteleg ca doar s-au luat declaratii.
Pana in prezent nimeni nu a fost pus sub invinuire.

avocat Claudiu Lascoschi
Da va multumesc pentru raspunsuri. Teama mea era in legatura cu excesul de zel al MILITIEI. Am fost tratat destul de urat si din aceasta cauza am fost si putin mai "intepat" adica i-am spus acelui militia sa nu imi vorbeasca ca si cum as fi un prost, si doar asa ca el crede ceva nu inseamna ca si poate sa faca ceva fara nici o proba si fara nici o declaratie impotriva cuiva. Ma gandeam doar sa nu incerce sa ma puna sa mai dau declaratii sa incerce sa ma intimideze etc.

Va multumesc. :)
Crde ca este vorba despre o simpla impresie,pentru ca in sarcina celui care efectueaza cercetarile cada di aceea de a face dovezi cu privire la culpa persoanei impotriva careia se va incepe urmarirea penala.
Daca stiti ca nu ati facut nimic,nu aveti motive sa va temeti.Beneficiati ca si toti ceilalti cetateni de prezumtia de nevinovatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzata de furt roxana1930 roxana1930 sunt acuzata de furt din motiv ca pe inregistrarile video apar stand 6 minute intr-un birou fara a ma loga pe calculatorul de acolo.Am fost citata la politie, ... (vezi toată discuția)
Sunt acuzata de furt pentru ca cineva a pierdut un telefon si niste chei criscali81 criscali81 Eu zic ca o sa ne fie si la 80 de ani frica de moarte, nimeni nu vrea sa moara, decat daca are ganduri sinucigase. Nu ajungi la 60 de ... (vezi toată discuția)
Furt, prelevare amprente Vlad_88 Vlad_88 Buna ziua as avea si eu o intrebare Lucrez la un magazin de electronice si electrocasnice iar acuma cateva zile s-a furat un telefon in valoare de 3200 de lei ... (vezi toată discuția)