avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calculul indemnizației de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calculul indemnizației de maternitate

Buna ziua. As dori un răspuns la următoarea situație:
Din data de 10.11.2022 am intrat în prenatal.
La calculul indemnizației de concediu prenatal și postnatal se tine cont de ultimele 6 luni din ultimele 12 luni calendaristice.
Asta înseamnă lunile mai, iunie, iulie, august, septembrie și octombrie.
Precizez că am un contract de munca cu norma intreaga pe nedeterminata într-o instituție de învățământ pe toate cele 12 luni. Iar pe lunile mai, iunie, iulie, august 2022, pe lângă acest contract am mai avut o jumătate de normă intr o instituție de învățământ privată. Tot anul școlar anul trecut am avut o normă întreagă la o școală de stat și o jumătate de normă la o școală privată.
Întrebarea mea este:
La calculul indemnizației de maternitate se tine cont și de perioada cu cele 4 luni cu jumătate de normă pe lângă norma mea de baza?
Calculul celor 85 la sută trebuie sa țină cont de toate veniturile impozabile de pe stagiul de cotizare? Sau doar de norma intreaga de la locul de munca actual?
Daca răspunsul este Da atunci cum trebuie sa procedez? Institutia la care lucrez spune că nu poate lua în calcul și cele 4 luni de la o altă instituție unde nu mai lucrez din 1 septembrie.
Îmi cer scuze pentru povestea lunga dar am descris situația că sa fiu înțeleasă.
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2022
Liar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liar , utilizator 12:08, 26 Noiembrie 2022
Fiecare angajator calculează indemnizatia pt concediu de maternitate pe veniturile realizate la el.
Da, într-adevăr așa ar fi trebuit să fie doar că la unul dintre angajatori a încetat contractul de munca începând cu 1.09.2022. Era pe o perioadă determinată. ei spun că nu mai au treabă deoarece nu măi are contract activ la instituția lor. Instituția unde are contractul activ pe nedeterminata nu dorește să ia în calcul sau spune că nu intră în atribuțiile ei sa calculeze și veniturile de la cealaltă instituție.
Eu am cotizat la cas din ambele instituții. Cum voi putea fi plătită conform stagiului meu de cotizare complet? Cui sa fac cererea de calcul a indemnizației? Mulțumesc.

Cornel Vasile a scris:

Fiecare angajator calculează indemnizatia pt concediu de maternitate pe veniturile realizate la el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si postnatal kokoleta88 kokoleta88 Va rog mult daca puteti sa imi calculati cam cati bani ar trebui sa iau pt concediul prenatal si postnatal sau sa imi explicati cum se calculeaza. am un ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si postnatal atalinna atalinna Va rog o lamurire legata de concediul prenatal si postnatal.Acestea se platesc de catre angajator?Cum se remunereaza aceaste perioade? (vezi toată discuția)
Nelamurire concediu prenatal mandik mandik Am o nelamurire in legatura cu suma pe care ar trebui sa o primesc ca indemnizatie pentru concediul de maternitate. Lucrez in invatamant, o norma la o scoala ... (vezi toată discuția)