avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... nelamurire concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

nelamurire concediu prenatal

Am o nelamurire in legatura cu suma pe care ar trebui sa o primesc ca indemnizatie pentru concediul de maternitate. Lucrez in invatamant, o norma la o scoala si cateva ore suplimentare la alta scoala. In septembrie am intrat in concediu prenatal. Desi contractul meu cu cealalta scoala s-a incheiat in iunie, fiind la plata cu ora, in ultimele 6 luni am si venituri obtinute din plata acestor ore (lunile iunie, mai, aprilie, martie) si am contribuit la CAS. Am inteles ca din aceasta suma trebuie sa fi contribuit cu 0,85 % la Fondul unic de asigurari sociale de sanatate, insa eu nu stiu daca s-a virat acest procent sau nu. Am dreptul la plata indemnizatiei si pentru aceste venituri sau nu? Daca da, cum se procedeaza? Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: mandik , utilizator 15:58, 23 Ianuarie 2018
Trebuie sa prezentati urgent la scoala unde mai lucrati o adeverinta cu veniturile obtinute la scoala unde ati incheiat contractul. Indemnizatia de maternitate se va calcula pe baza tuturor veniturilor realizate in cele 6 luni anterioare.
In aceste zile se calculeaza deja salariile pentru luna septembrie si e foarte important acest calcul, intrucat cu media calculata acum ramaneti pe toata durata concediului de maternitate.
Multumesc frumos, din pacate timpul a trecut si am ramas cu veniturile de la scoala unde aveam norma principala, desi sunt convinsa ca aveam dreptul si la plata concediului in functie de venitul de la cealalta scoala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire indemnizatie concediu de maternitate mandik mandik Am o nelamurire in legatura cu suma pe care ar trebui sa o primesc ca indemnizatie pentru concediul de maternitate. Lucrez in invatamant, o norma la o scoala ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate pt pfi RamonaMV RamonaMV Buna-ziua! Sunt PFI (persoana fizica independenta) - Medic Independent din iunie 2014, inainte am fost salariata. Lucrez 8 ore pe zi la o clinica si am un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie 2015 si calcul concediu post si prenatal claudiu_23 claudiu_23 Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta si pe mine cu o dilema in legatura cu calculul indemnizatie de crestere copil cat si calculul salariului acordat ... (vezi toată discuția)