avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... text de lege modificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

text de lege modificat

Daca cineva a savarsit o infractiune in 2015, iar in 2017 nu mai exista acea infractiune, se prescrie fapta?
Cel mai recent răspuns: Mariusfloriann , utilizator 16:50, 25 Noiembrie 2022
Buna ziua, fapta nu se precrie, in acest caz fapta a fost dezincriminata. Pentru a stii daca beneficiaza de efectele dezincriminarii/legii mai favorabile, trebuie sa ne spuneti despre ce fapta e vorba, daca a fost judecat definitiv, daca s-a executat in tot sau in parte pedeapsa, etc.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, fapta nu se precrie, in acest caz fapta a fost dezincriminata. Pentru a stii daca beneficiaza de efectele dezincriminarii/legii mai favorabile, trebuie sa ne spuneti despre ce fapta e vorba, daca a fost judecat definitiv, daca s-a executat in tot sau in parte pedeapsa, etc.

Sunt student la Drept si nu intelesesem prea bine discutia. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal - condamnatii cu pedepse mici ar putea fi eliberati? renata22 renata22 am si eu o intrebare daca se poate sa imi raspunde cineva:noul cod penal care va intra in vigoare la 1 octombrie aduce cu el si eliberarea pt uni condamnati cu ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa noul cod penal dandan77 dandan77 Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat, am fost vinovat de producerea unui accident rutier cu victima, victima necesitand 12-13 zile ingriji ... (vezi toată discuția)
Art. 6 din legea nr. 241/2005 (prevenirea si combaterea evaziunii fiscale) - neconstitutional. vikarakas vikarakas Acum 3 luni am fost condamnat printr-o hotarire definitiva de CAB la un an de inchisoare cu suspendare, numai pentru fapta incriminata de art. 6 din Legea ... (vezi toată discuția)