avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua.Un coasigurat poate beneficia de pensie pe ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua.Un coasigurat poate beneficia de pensie pe caz de boala? ...

Buna ziua.Un coasigurat poate beneficia de pensie pe caz de boala? daca da,ce acte si unde trebuiesc depuse? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 21:27, 24 Noiembrie 2022
Buna seara.
Nu este relevant că-i coasigurat.Condiția de a fi pensionat de invaliditate este să fie bolnav.Recomandarea pentru pensionare se face de catre o comisie de expertiza medicala.Incepeti de la medicul sau medicii care trateaza persoana respectiva.
Buna seara.Sotul meu este bolnav,arteriopatie obliteranta gr.2b la membrele inferioare,ischemie cronica.tocmai am demarat dosarul pentru pensie de handicap..Doresc sa stiu daca poate beneficia si de pensie de boala.va multumesc.
Veti afla de la comisia unde depuneti dosarul ce alte drepturi mai are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare legea nr.263/2010 art.79 alin.1 lit.a iacobmihai iacobmihai as dori sa stiu daca ma pot incadra ca \'nerevizuibil\'[sunt pensionat gr.2 pe caz de boala] diagnostice:diabet zaharat insulinodependent,cardiopatie ... (vezi toată discuția)
Bolnav de epilepsie darianna darianna Am un baiat de 22 ani bolnav de epilepsie.As dori sa stiu daca poate beneficia de pensie de boala?Mentionez ca nu a lucrat niciodata .Nu a urmat nici o scoala ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala erika44 erika44 Am 46 de ani si sufar de cardiopatie ischemica ,angina pectorala de efort ,insuficienta venoasa si hta si de coxartroza la ambele picioare .Am dreptul la ... (vezi toată discuția)