avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună tuturor! Am următoarea problemă: de ceva timp ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună tuturor! Am următoarea problemă: de ceva timp sunt în ...

Bună tuturor!

Am următoarea problemă: de ceva timp sunt în conflict cu un vecin care parchează în fața ușii de la intrare în bloc, intrarea în casa scării fiind aproape imposibilă (nu mai zic de momentele când vin de la cumpărături încărcat cu plase). Am încercat să discut cu el și susține că în CF este menționat că locul lui de parcare se află în fața intrării, fapt care mi se pare absurd. După nenumărate discuții fără rost am zis că sun la poliție (în speranța că poate reușesc astfel să ajung la un consens), iar vecinul mi-a transmis că așa s-au împărțit locurile de parcare când s-a ridicat blocul, cu parcare în fața ușii și că poliția nu are ce să facă în această privință. Având în vedere faptul că acest bloc se află pe o stradă privată, există posibilitatea ca spusele vecinului meu să fie adevărate?
În caz contrar, îmi puteți da numărul legii/articolul din lege care susține declarația?

Vă mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: GEKO17 , utilizator 10:24, 9 Februarie 2023
Chestiunea pare relativ tare simpla. Daca individul parcheaza pe trotuar, este ilegal. Daca insa e marcaj rutier de tip parcare acolo si din scara (fara trepte?!) intri direct in parcare, cred ca e acoperit. De ce nu intrebati la Politia Locala direct?
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2022
GEKO17, utilizator
Nu exista trotuar si nici indicatoare care sa semnalizeze parcarea. Din strada se trece direct in parcare si apoi se intra in bloc.

GEKO17 a scris:

Chestiunea pare relativ tare simpla. Daca individul parcheaza pe trotuar, este ilegal. Daca insa e marcaj rutier de tip parcare acolo si din scara (fara trepte?!) intri direct in parcare, cred ca e acoperit. De ce nu intrebati la Politia Locala direct?

Inteleg. Il poate demonta oricand o persoana cu handicap - care se deplaseaza cu carucior... Luati-o ca pe-o gluma sau ca pe ceva util... Dvs. decideti.
In general in discutiile cu vecinii nu ajungi la niciun consens.
Deasupra mea stau doi de vreo 25 de ani, iar copila lor de 3 ani alearga precum un cal lasat in libertate dupa 10 ani de grajd. Sub mine sta un autist de vreo 30 de ani, dimineata are programul lui de urlat vreo ora. Peste toate astea, stau la bulevard, iar traficul este mai ingrozitor fata de anii 2010 cand ma mutasem aici.
Concluzia: doar la vila e liniste...
Puteti verifica afirmatia vecinului solicitand date relevante la serviciul specializat din primarie responsabil cu alocarea locurilor de parcare
Fiind vorba despre cale de acces obligatoriu aceaata trebuie sa fie libera pentru a asigura traficul in conditii normake sau speciale=salvare,pompieri,etc
Mergeti si cereti un extras de carte funciara pentru a afla proprietarul acelui loc. Politia se ocupa de drumul public, nu privat.

Alte discuții în legătură

Parcarea masinilor la bloc Chri Chri Buna ziua. Blocul in care stau are 4 etaje si 2 scari, fiind al doilea de la strada. Se intra pe o straduta lata doar cat o banda rutiera de drum public. De o ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare pe trotuar AlexaDaniela AlexaDaniela Părinţii mei deţin un microbuz de 18 locuri, cu care practica transport licentiat. De obicei, la întoarcerea acestuia din anumite trasee, îl parcheaza in ... (vezi toată discuția)
Parcare privată. se poate parca în fața ei dacă nu se îngrădește accesul beneficiarilor? DaniCroitor DaniCroitor Salutare, Locuiesc într-un bloc nou, iar propietarul blocului a construit, pe terenul propriu vreo 8 locuri de parcare unul lângă celălalt, cât i-a ... (vezi toată discuția)