avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat 180 zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat 180 zile

Bună ziua! In urma unui accident rutier soldat cu vătămare corporală din culpa, mi a fost clasat dosarul pentru că nu a existat plângere în prealabil a victimei care nu a necesitat zile de îngrijiri medicale și nici nu a fost transportată la spital. S a propus luarea unei sancțiuni contravenționale care presupune neacordarea prioritatii, prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care au rezultat pagube materiale. Incidentul a avut loc în anul 2021 și s a soluționat in anul 2022 la intrarea în vigoare a noului cod rutier. Sancțiunea care a fost luată este suspendarea permisului de conducere pentru 180 de zile fără amenda pentru că fapta a fost urmărită că și infracțiune.
Sunt puțin confuz legat de situație:
De ce mi s a suspendat permisul pe o perioadă de 180 de zile fără amenda? pentru că normal ar fi fost sa fie între 60-90 de zile plus amenda.
Și legea care a fost aplicată în acest caz a fost legea nou intrată în vigoare nu cea care a fost la data incidentului, este corect?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:34, 26 Noiembrie 2022
Da, vi s-a aplicat legea nouă, pentru o faptă care s-a petrecut când legea era altfel. Așa se pricepe poliția. Luați-vă avocat și judecați-va cu ei la instantele de contencios administrativ.

latka a scris:

Da, vi s-a aplicat legea nouă, pentru o faptă care s-a petrecut când legea era altfel. Așa se pricepe poliția. Luați-vă avocat și judecați-va cu ei la instantele de contencios administrativ.

Mulțumesc! Dar totuși daca permisul a fost suspendat pe acesta perioada de 180 de zile, o sa mai primesc și amenda?
Nu primiți amendă, primiți încă 30 de zile pe lângă 180, dacă nu dați și luați testul 13/15 pana la sfârșitul celor 180 de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva ordonanata de clasare Arminmaleki Arminmaleki Buna ziua! Pe data de 20 dec 2021 am facut accident rutier soldat cu vatamare corporala. persoana vatamata avea 20-25 zile de ingrijirii medicale si nu a ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima suspendare permis Valentin_v Valentin_v Am produs un accident cu victima prin neacordare prioritate pe trecerea de pietoni, victima 40 zile de ingrijire medicala. Data accident decembrie 2021 pana la ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis exxelar exxelar Buna ziua, In urma cu un 1 an am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a victimei (55 zile de ingrijiri medicale), in urma ... (vezi toată discuția)