Bună ziua! In urma unui accident rutier soldat cu vătămare corporală din culpa, mi a fost clasat dosarul pentru că nu a existat plângere în prealabil a victimei care nu a necesitat zile de îngrijiri medicale și nici nu a fost transportată la spital. S a propus luarea unei sancțiuni contravenționale care presupune neacordarea prioritatii, prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care au rezultat pagube materiale. Incidentul a avut loc în anul 2021 și s a soluționat in anul 2022 la intrarea în vigoare a noului cod rutier. Sancțiunea care a fost luată este suspendarea permisului de conducere pentru 180 de zile fără amenda pentru că fapta a fost urmărită că și infracțiune.
Sunt puțin confuz legat de situație:
De ce mi s a suspendat permisul pe o perioadă de 180 de zile fără amenda? pentru că normal ar fi fost sa fie între 60-90 de zile plus amenda.
Și legea care a fost aplicată în acest caz a fost legea nou intrată în vigoare nu cea care a fost la data incidentului, este corect?
Mulțumesc
Da, vi s-a aplicat legea nouă, pentru o faptă care s-a petrecut când legea era altfel. Așa se pricepe poliția. Luați-vă avocat și judecați-va cu ei la instantele de contencios administrativ.
Da, vi s-a aplicat legea nouă, pentru o faptă care s-a petrecut când legea era altfel. Așa se pricepe poliția. Luați-vă avocat și judecați-va cu ei la instantele de contencios administrativ.
Mulțumesc! Dar totuși daca permisul a fost suspendat pe acesta perioada de 180 de zile, o sa mai primesc și amenda?
Redobandire permis
exxelar
Buna ziua,
In urma cu un 1 an am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a victimei (55 zile de ingrijiri medicale), in urma ... (vezi toată discuția)