avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. As dori un raspuns la o problema juridica. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. As dori un raspuns la o problema juridica. Asociatia ...

Buna seara. As dori un raspuns la o problema juridica. Asociatia de proprietari are un contract cu o firma de salubritate , contract in care la clauza care reglementeaza penalitatile se stipuleaza valoarea penalitatilor in quantum , datorii catre bugetul de stat. Quantum de 0,02% /zi. In daa de 1.aprilie.2022 ( nu este o gluma ), s-au schimbat regulile jocului, penalitatile fiind schimbate in 0,3% /zi, intarzere. Am aflat acest lucru in 20 noiemmbrie ac. datorita faptului ca , in luna septembrie ni s-au aplicat penalitati in valoarea mai sus amintita. Am facut o sesizare , si cum spuneam, in 20 nov am primit raspuns ca pritr -o hotarare AGA penalitatile vor fi de 0.3% / zi de la 1 aprilie 2022. In contract , scrie clar ca orice modificare la contract se aduce de comun acord a partilor, printr-un act aditional.Intreb.....cum putem sa contestam , in afara de faptul ca am anuntat prin mail ca nu platim penalitati, faptul ca am fost anuntati dupa jumate de an ca din 0,02% /zi penalitatile au crescut de 15 or, adica la 0.3%/zi. Mentionez ca , fiind o asociatie mare, factura este in jur de 20 mii lei, implicit penalitati in jur de 2500....... Daca cineva s-a confruntat cu asa ceva, sau cineva cu studii juridice poate sa imi raspunda. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:35, 26 Noiembrie 2022
Teoretic sunteti indreptatiti sa contestati penalitatile aplicate in situatia in care furnizorul de utilitati nu s-a achitat de obligatia informarii modificarilor clauzelor contractiale
Practic insa,demers in instanta impotriva statului,asigura /implica stres,efort financiar dar nu garanteaza hotarare favorabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consumul de apa rece/calda Marius MM Marius MM Am si eu o mare nelamurire cu privire la consumurile de apa rece/calda declarate si pretul pe care trebuie sa il platesc. Am vazut la anumite blocuri ca ... (vezi toată discuția)
Cost apa rece mariana2000 mariana2000 Este corect ca pretul apei reci sa fie de 8 ron m3? Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum poate fi atat de mare daca toti locatarii sunt contorizati. Este mai ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt administrator imobile si am urmatoarea situatie ... Fireball Fireball Buna seara, Sunt administrator imobile si am urmatoarea situatie : am fost instiintat telefonic la inceput de martie 2023, de un inspector din cadrul ... (vezi toată discuția)