avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume copil

Buna ziua. cand am castigat cusodia copilului exclusiv, instanta a hotarat schimbarea numelui de familie prin impreunarea numelor de familie al parintilor. sa-i zicem x-y. dar,la schumbarea numelui,cei de la starea civila au facut o eroare si in loc sa puna cum a hotarat instanta ''xy'' ,a pus ''yx''. deci au inversat ordinea numelor de familie fata de hotararea instantei. acum nu pot face pasaport copilului din aceasta cauza,solutia fiind sa modific din nou certificatul,conform deciziei instantei. Intrebarea mea este: as putea in schimb sa ma adresez instantei si sa cer ca numele pe certificat sa ramana cum e acum?in forma gresita de la starea civila? asa mi-ar fi mai simplu si nu ar mai trebui sa modific iar si la scoala si la doctor..etc. si care ar fi cel mai rapid mod in care asa putea rezolva aceasta problema in instanta ?Multumesc

Alte discuții în legătură

Eiberare acte in urma procedurii de schimbare a numelui pe cale administrativa oliviaenachescu oliviaenachescu Buna ziua , Doresc sa va adresez o intrebare in legatura cu refacerea/eliberarea noilor acte de identitate in urma procedurii de schimbare a numelui pe ... (vezi toată discuția)
Buna, am o fetita de un an, nu am fost casatorita iar la nastere ... X.alexandra70 X.alexandra70 Buna .Am o fetita de un an nu am fost casatorita iar la nastere nu a venit tatal sa o recunoasca motiv pentru care nu apare in certificat si e pe numele ... (vezi toată discuția)
Minor fara nume de familie Simona Vaicek Simona Vaicek Copilul din căsătorie ia numele de familie comun al părinţilor. Bun. Insa cum se procedeaza daca părinţii nu au nume de familie comun? iar tatal ... (vezi toată discuția)