avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor vechime

Sporul de vechime se poate acorda pentru fiecare contract de munca, in cazul in care un angajat are doua contracte de munca cu timp integral ?
Cel mai recent răspuns: mcdan , utilizator 12:24, 25 Ianuarie 2007
Sporul de vechime se acorda numai conform contractului colectiv de munca pe firma unde lucrati
Am un salariat caruia trebuie sa-i calculez sporul de vechime. Salariatul are in carnetul de munca inscris stagiul militar, o perioada a beneficiat de somaj, iar timp de 2 ani a efectuat o scoala de calificare platita de societatea noastra. Imi puteti spune va rog daca aceste perioade se iau in calculul sporului de vechime si baza legislativa unde pot face referire?

Multumesc anticipat.
Stagiul militar si somajul constituie vechime.
In baza carui act i-a suportat societatea cursul sau studiile respective?
Sa fiu mai explicit. Doresc sa stabilesc vechimea lui in munca ptr a-i da acel procent de spor de vechime ptr activitatea lui efectiv lucrata si nicidecum nu doresc sa stabilesc vechimea pentru stagiul de cotizare necesar la pensie.
In ceea ce priveste scoala, societatea a facut un contract individul de munca pentru acesti salariati, acestia fiind angajati ca muncitori necalificati, apoi un act aditional prin care sunt stipulati conditiile scolarizarii.

somajul constituie vechime.?
daca ne luam dupa art.36/Lg76/2002 si art.99 alin 9 din OUG 9/2003 rectificata prin Lg 577/2003 este considerat ca vechime in munca.
INTREBAREA E DACA SOMAJUL E CONSIDERAT CA SI SPOR VECHIME?
DACA STIE CINEVA VREUN ACT NORMATIV LEGAT (EXPRES DE SPOR VECHIME ex. 5%, 10% etc SI NU ca vechime in munca)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somajul AmaliaPopescu AmaliaPopescu Sefa mea doreste sa ma bage in somaj pentru cateva luni apoi sa ma reangajeze in cadrul aceleasi firme.Ce fel de somaj e recomandat?Am inteles k exista de 2 ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca caraman_codruta caraman_codruta As dori sa ma lamuresc in urmatoarea situatie: am un salariat care a lucrat 2 ani si 2 luni intr-o unitate dupa care a beneficiat de 9 luni de somaj. Dupa ... (vezi toată discuția)
Trecerea la o noua trepta de vechime/sporul de vechime sebastian. sebastian. Doresc sa stiu daca satisfacerea stagiului militar este socotit ca vechime pentru trecerea la o alta treapta de vechime,dar perioada de somaj care a fost ... (vezi toată discuția)