avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna dimineata, Saptamana trecuta am trimis un colet ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna dimineata, Saptamana trecuta am trimis un colet in Anglia ...

Buna dimineata,
Saptamana trecuta am trimis un colet in Anglia prin firma de curierat,colet care continea mai multe bunuri printre care si produse din tutun (achizitionate din tara pe baza de bon fiscal).Am fost anuntata telefonic de catre sofer ca produsele de tutun au fost confiscate la vama din Arad.
Firma de curierat nu ar fi trebuit sa-mi faca dovada confiscarii acestor produse pe baza unui document emis la vama?
Ultima modificare: Luni, 28 Noiembrie 2022
alina dogaru, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina dogaru , utilizator 14:59, 28 Noiembrie 2022
Buna dimineata!
Firma cu siguranta va face dovada confiscarii.Intrebarea este cum de au acceptat sa transporte tutun?Nu au voie sa transporte tutun si alcool.Poate nu au stiut ca acel colet contine si tutun.
Aici apare dilema deoarece soferul sustine ca el nu are nici o hartie de la vama doar la sediul firmei se gaseste iar cei de la sediu se eschiveaza.....Am inceput sa cred ca de fapt din lipsa acestei dovezi,coletul a fost desfacut de catre sofer.
Cum sa procedez mai departe?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca ar trebui sa vorbiti cu patronul firmei de curierat.Va putei interesa la vama unde s-a confiscat tutunul,prin email sau telefon.Puteti face reclamatie la ANPC.
Multumesc mult pt.raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare robert0107 robert0107 Buna ziua, Vreau sa stiu daca cineva din Romania imi trimite pachet in Anglia cu o firma de curierat si erau si 4 cartuse de tigari cu timbru si bon fiscal ... (vezi toată discuția)
Comanda de pe ebay anglia mp36 mp36 Bună seara! Am și eu o problemă și vreau să vă cer ajutorul. Zilele trecute am comandat niște produse cosmetice de pe ebay Anglia. Majoritatea sunt ... (vezi toată discuția)
Colete trimise din usa confiscate de vama romana-pagubitii nu au primit instiintare augustin01 augustin01 In data de 06.02.2013, a fost difuzata o stire la ProTv in care se spunea ca un container sosit din USA NY expediat de o firma americana a fost confiscat de ... (vezi toată discuția)