avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Lucrez într-o firmă cu program de 12/24, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Lucrez într-o firmă cu program de 12/24, 12/48. ...

Bună ziua! Lucrez într-o firmă cu program de 12/24, 12/48. Din cauza lipsei de personal angajatorul dorește fracționarea turelor de zi pentru a nu face ore suplimentare. Exemlu, dacă într-o lună se aduna 12 ore suplimentare, solicita schimbarea a 3 ture de 12 ore in ture de 8. Este corect dpv legal un asemenea program?
Cel mai recent răspuns: Mmcl , utilizator 09:41, 28 Noiembrie 2022
In c.i.m. ce program aveti mentionat ?
Nu am CIM există un acord colectiv

Cornel Vasile a scris:

In c.i.m. ce program aveti mentionat ?

Nu aveti contract individual de munca semnat ?
Nu am contract individual, exista un acord colectiv de muncă la nivelul firmei.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.

Munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă constituie vechime în muncă.

prin urmare, angajatorul dvs poate face orice vrea daca nu aveti c.i.m .

In opinia mea, ar trebui sesizat ITM-ul.

Alte discuții în legătură

Program de munca inegal bună ziua! lucrez într-o instituție ... Mmcl Mmcl Program de munca inegal Bună ziua! Lucrez într-o instituție de stat cu program de activitate continuu de 12/24 12/48 sau 8 ore. Din cauza lipsei de ... (vezi toată discuția)
Buna! vreau un raspuns cat mai clar si exact la problema pe care ... Madalina Noe Madalina Noe Buna! Vreau un raspuns cat mai clar si exact la problema pe care o am . M am angajat de curand la un hotel pe post de receptionista stiind deja ce program ... (vezi toată discuția)
Program de lucru 240 ore/luna negrea camelia negrea camelia Buna ziua, As vrea sa ma ajutati intr-o problema: firma de remorcaj la care lucreaza sotul meu are programul de lucru in trei ture 12-24; 12-48 declarat la ... (vezi toată discuția)